Rukomet

Šapčani ubjedljivi

Šapčani ubjedljivi
Šapčani ubjedljivi

Rukometaši šabačke Metaloplastike pobijedili su Derventu rezultatom 31:21 u posljednjoj utakmici drugog takmičarskog dana 46. međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2014".

Metaloplastika je poslije startnog poraza od Tatrana od deset razlike (20:30) sve to anulirala slavivši istom razlikom protiv Dervente. Izabranici Zorana Dokića držali su se do 13. minuta i rezultata 7:7. Od tog trenutka Šapčani su postigli pet uzastopnih golova i na odmor otišli sa prednošću 16:13. U nastavku je tim iz Dervente teško dolazio do prilike za gol, dok sa druge strane to kod Metaloplastike nije bio slučaj i tri minuta prije kraja bilo je nedostižnih 28:18.

Prije ovog, odigrana su dva meča u kojima su rukometaši banjalučkog Borca odigrali neriješeno sa ekipom Azoti Pulavi iz Poljske (28:28), dok je selekcija Irana pobijedila turski Bešiktaš rezultatom 27:24. Iranci su vodili od početka do kraja utakmice i jedino što je Bešiktaš uspio je da u jednom trenutku dođe na dva gola zaostatka.

Selektor Irana Borut Macek bio je zadovoljan pobjedom, ali ne i igrom u potpunosti.

"U meč smo ušli sa više motiva da pobijedimo. Bešiktaš je na našem nivou, ali pobijedili smo. Nisam sasvim zadovoljan odnosom prema igri, ali trijumfu se ne gleda u zube", rekao je selektor Irana.

Juče su na programu bili okršaji Esperance i Metaloplastike, Dervente i Tatrana, te Borca i Bešiktaša, a danas igraju Bešiktaš - Azoti (17.30), Iran - Borac (19.15) i Tatran - Esperanca (21). Sutra od 10 časova kreću mečevi za plasman, utakmica za treće mjesto je u 18, a finale od 20.30.

Prvi na listi strijelaca u dosadašnjem toku takmičenja su Nemanja Obradović iz šabačke Metaloplastike i Pržemislav Krajevski iz Azotija sa po 13 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije