Rukomet

Skauti se učvrstili na vrhu

Skauti se učvrstili na vrhu
Skauti se učvrstili na vrhu

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog učvrstili su se na vrhu tabele Premijer lige BiH. U derbiju 22. kola, u kojem su ugostili drugoplasirani Čelik, puleni trenera Zdenka Grbavca slavili su rezultatom 33:31, pa sada imaju četiri boda više od prvog pratioca.

Od ovog kola to je Vogošća, koja je tijesnim trijumfom (34:33) u Gračanici svoj niz pobjeda povećala na deset.

"Ne damo se. Što se nas tiče, imali smo samo dva boda prednosti i, da smo izgubili, sigurno ne bismo uspjeli da se vratimo na prvo mjesto. Jedino smo pobjedom mogli ostati lideri i držati sve u svojim rukama do kraja prvenstva. Sada nam teoretski trebaju tri pobjede kako bismo ostali na vrhu. Imamo dva teška gostovanja u Prijedoru i Visokom i dvije nešto lakše utakmice kući sa Lokomotivom i Zrinjskim. Mislim da imamo sve neophodno da osvojimo tih devet bodova", priča Grbavac.

David Mandić, Mateo Hrstić i Mateo Rodin dali su po sedam, dok je Josip Ereš dodao šest golova. U poraženom sastavu Adnan Jaškić je postigao deset, a Davor Kadić devet golova.

Rezultati 22. kola: Zrinjski - Derventa 30:30, Sloboda Solana - Konjuh 31:28, Gračanica - Vogošća 33:34, Krivaja - Bosna (S) 35:29, Bosna (V) - Gradačac 28:23, Izviđač - Čelik 33:31, Lokomotiva - Prijedor 29:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije