Rukomet

"Skauti" traže spas

"Skauti" traže spas
"Skauti" traže spas

Rukometaši Izviđača i Borac M:tela u srijedu naveče u Ljubuškom odigraće drugu utakmicu finalne serije za naslov šampiona BiH.

 S obzirom na to da se serija igra na tri dobijene utakmice, a prvi meč je dobio Borac, ovaj ogled je veoma važan za Ljubušake.

Eventualnom pobjedom bi produžili seriju za najmanje jednu utakmicu. U suprotnom, Borac bi u subotu imao prvu meč loptu za odbranu naslova šampiona BiH i to pred svojom publikom.

Zdenko Grbavac, trener Izviđača, zadovoljan je onim što su prikazali njegovi mladi igrači protiv favorizovanog rivala u prvom ogledu.

"Iskreno, samo sam nezadovoljan krajnjim ishodom i igrom u prvoj utakmici. Pokušaćemo to popraviti u ovoj drugoj i doći do pobjede, koja bi nam donijela još barem jednu utakmicu na domaćem parketu. To bi puno značilo za naš mladi tim", priča Grbavac.

Iako je veliki ulog u pitanju, Grbavac ističe da se u njegovoj ekipi i dalje ne osjeća pritisak jer su već premašili očekivanja pred start sezone.

"Želimo odigrati što više utakmica sa Borcem i to nam je jedini cilj. U prvoj utakmici bilo je očigledno da je naš rival odlično pripremljen. Do izražaja je došlo iskustvo njihovih igrača. Vidjelo se da iza sebe imaju jake utakmice iz SEHA lige. Iako su došli do pobjede manje su se potrošili od nas, posebno emotivno. Mi smo jednostavno ispuhali od prevelike želje da okrenemo rezultat. Nije nam išlo i onda smo u jednom trenutku samo stali. Tako nešto se Borcu ne može dogoditi. Ako želimo trijumf, moraćemo biti na visokom nivou svih 60 minuta", zaključio je Grbavac.

Drugi susret finalne serije rukometaši Izviđača i Borca igraće u srijedu naveče s početkom u 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom. Borac će i ovaj put biti bez povrijeđenog Srđana Trivundže, a Branislav Obradović kaže da će i u Ljubuškom slaviti.

"Prva utakmica bila je najteža s obzirom na to da skoro dva mjeseca nismo imali takmičarski meč. Bili smo vrlo nervozni, a sutra veče će biti lakše. Znamo čime raspolažemo, znamo i kako oni igraju i vjerujem u pobjedu. Nadam se da ćemo treću utakmicu na našem terenu dočekati sa 2:0 i treću titulu zaredom proslaviti u svom gradu", rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije