Rukomet

Sloboda zaustavila "skaute"

Sloboda zaustavila "skaute"
Sloboda zaustavila "skaute"

U jednom od derbija trećeg kola Premijer lige BiH za rukometaše povratnik u elitu tuzlanska Sloboda Solana savladala je Izviđač rezultatom 26:22.

 Iako su nakon dva uvodna trijumfa u prvenstvu "skauti" bili blagi favoriti, Tuzlaci se nisu s tim složili. Naprotiv, odigrali su odličnu utakmicu u svom "Mejdanu" i zasluženo slavili.

Junak pobjede "solara" bio je iskusni golman Selman Beširović, koji je upisao 16 intervencija, i to većinu u trenucima kada su se gosti pokušavali rezultatski približiti.

"Imamo iskusnu i dobru postavu, ali druga nam je dosta neiskusna. Tu imamo najviše problema, ali u utakmici s Izviđačem svi su bili na odličnom nivou. Cijela ekipa u ovom meču je bila odlična. Pokazali smo da Sloboda ima kvalitet za opstanak u društvu najboljih, iako mnogi sumnjaju u to", rekao je Beširović.

U drugom derbiju zenički Čelik je savladao Vogošću u gostima i tako joj nanio prvi ovosezonski poraz rezultatom 30:32. S obzirom na to da je i visočka Bosna izgubila kod Gračanice (25:28), nakon treće runde nema više neporaženih timova u Premijer ligi. Zanimljivo, čak devet ekipa dijeli prvu poziciju sa po šest bodova.

Rezultati 3. kola: Krivaja - Zrinjski 41:35, Gračanica - Bosna (V) 28:25, Sloboda Solana - Izviđač 26:22, Derventa - Lokomotiva 28:23, Konjuh - Prijedor 30:23, Vogošća - Čelik 30:32, Bosna - Gradačac 31:18. Poredak: Bosna (S), Izviđač, Konjuh, Vogošća, Bosna (V), Derventa, Sloboda, Gračanica, Čelik svi po 6 bodova, Prijedor, Krivaja, Lokomotiva po 3, Gradačac i Zrinjski bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije