Rukomet

Šuman: Želimo u baraž

Šuman: Želimo u baraž
Foto: N.N. | Šuman: Želimo u baraž

Želimo u baraž - poručio je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH, uoči današnjeg okupljanja "zmajeva" na Ilidži pred odlučujuće duele sa Švajcarskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bh. rukometaši nisu ispunili cilj u dvomeču protiv Estonije, koja je trijumfom u Talinu otežala put BiH ka plasmanu u plej-of. Računica će biti jasnija nakon dvomeča Švajcarske i Estonije, ali izvjesno je da će BiH za prvo mjesto u Grupi 6 biti potrebno da u oba navrata savlada Švajcarce.

"Za to će nam biti potrebno mnogo više discipline u igri, kao i da svedemo broj tehničkih grešaka na minimum, te budemo dobri u odbrani, kao i u tranziciji i rezultat neće izostati. Takođe, biće potreban i taj nacionalni naboj. To su ključne stvari", istakao je Šuman.

Njemu će se u 17 sati odazvati skoro svi igrači, s tim da će zbog klupskih obaveza Benjamin Burić dobiti tri dana odmora. Odranije je poznato da u timu neće biti Senjamin Burić, koji je zbog povrede završio sezonu.

"Postoji šansa da pozovem Elmira Građana na poziciju pivota. Poslali smo zahtjev Međunarodnoj rukometnoj federaciji, te čekamo potvrdu. Ostali su spremni. U Sarajevu ćemo biti do 30. januara, onda će igrači dobiti slobodno za Novu godinu. Ponovo se okupljamo 3. januara i onda smo od 5. do 7. januara u Beogradu, gdje ćemo odigrati dvomeč protiv Saudijske Arabije", rekao je Šuman.

U snagu Švajcaraca stručni štab bh. tima uvjeriće se tokom njihovog okršaja protiv Estonije, 4. i 7. januara.

"Gledaćemo te utakmice. Mnogo je kalkulacija i matematike, ali na nama je da pobijedimo i osiguramo baraž. Biće teško, imali smo neke crne rupe i u prethodnim utakmicama i učinićemo sve da to ispravimo", mišljenja je naš sagovornik, koji je dodao da ovaj put uprkos blokiranom računu Rukometnog saveza BiH neće biti problema prilikom putovanja u Švajcarsku, kao ni sa organizacijom meča u Tuzli.

Prvi duel BiH protiv Švajcarske će odigrati u gostima 10. januara, dok će kvalifikacije biti zaključene 13. januara duelom istih protivnika u Tuzli. U okviru 6. grupe odigrana su dva susreta. BiH je u Sarajevu savladala Estoniju 31:24, a u Talinu je poražena sa 25:29.

Igrači

Na spisku selektora Bilala Šumana su: Benjamin Burić, Admir Ahmetašević, Edin Tatar, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović i Ibrahim Haseljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije