Rukomet

Teška situacija: Srbija saznala rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo

Teška situacija: Srbija saznala rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo
Foto: Tanjug/AP | Teška situacija: Srbija saznala rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo

Teže nije moglo. Rukometaši Srbije će se u baražu za odlazak na SP od 14. januara do 2. februara 2025. u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj sastati sa Španijom. Prvi meč je u gostima 8. ili 9. maja, a revanš tri dana kasnije, 11. ili 12.

Na papiru favoriti su Španci, koji su na EP u Njemačkoj jedno od najneprijatnijih iznenađenja, jer nisu prošli prvu fazu šampionata. Ipak, ne bi trebalo izgubiti iz vida da su prošle godine na SP u Poljskoj bili treći, a prije dvije godine na EP u Švedskoj srebrni. Španci su na svjetskim prvenstvima bila dva puta prvaci i tri puta treći. Na evropskim prvenstvima imaju devet medalja - 2,5,2.

Jasno je da nasljednika Tonija Đerona čeka veliki izazov u pokušaju da u baražu za SP eliminiše jednu od najtrofejnih reprezentacija današnjice.

U ostalim mečevima baraža sastaju se: Finska/Litvanija - Mađarska, Belgija/Italija - Crna Gora, Grčka - Holandija, Rumunija - Češka, Farska Ostrva - Severna Makedonija, Slovenija - Švajcarska, Portugalija - BiH, Island - Estonija/Ukrajina, Poljska - Slovačka/Izrael, Gruzija - Austrija.

Na šampionat su se osim domaćina plasirali i Francuska, Njemačka i Švedska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije