Rukomet

Titula u džepu, Kup u mislima

Titula u džepu, Kup u mislima
Titula u džepu, Kup u mislima

Borac M:tel je potvrdio dominaciju u bh. rukometu. Banjalučani su savladali Izviđač 34:30 u trećoj utakmici plej-ofa za prvaka BiH i treći put uzastopno ispili pobjednički šampanjac.

Borac M:tel je potvrdio dominaciju u bh. rukometu. Banjalučani su savladali Izviđač 34:30 u trećoj utakmici plej-ofa za prvaka BiH i treći put uzastopno ispili pobjednički šampanjac.

"Crveno-plavi" su titulu proslavili pred oko 600 navijača u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci, nakon što su poslije velike borbe položili na pleća goste iz Ljubuškog. Treći meč imao je identičan scenario kao prethodna dva. Skoro cijelu utakmicu "skauti" su bili u egalu, čuvajući nadu da bi mogli da produže seriju na još koji meč, ali iskustvo i kvalitet igrača Borca još jednom su odlučili pobjednika. U 54. minutu rezultat je bio 29:29, a onda domaći prave seriju od 5:1 i dolaze do konačnog slavlja. Najbolji u redovima Banjalučana bili su Mirko Mikić sa 11, Ratko Nikolić sa osam golova, te golman Stanko Abadžić, koji je imao 21 uspješnu intervenciju. Na drugoj strani najefikasniji je bio Josip Čutura sa pet pogodaka.

Prelazni i pehar u trajno vlasništvo, kao i medalje, rukometašima Borca uručio je Zdravko Miličević, predsjednik Rukometnog saveza BiH.

"Nije bilo lako. Iako smo seriju dobili sa 3:0, Izviđač se pokazao kao tvrd orah. Svi mečevi bili su neisvjesni do samog finiša, a čini mi se da je ovaj treći bio najneizvjesniji. Ipak, ostvarili smo glavni cilj ove sezone i presrećan sam zbog toga. Sada nam ostaje da se što bolje pripremimo za završnicu Kupa BiH. Želimo da sačuvamo i taj pehar i na najljepši mogući način završimo sezonu", rekao je Igor Rađenović, trener Borca.

Iskusno lijevo krilo Mirko Mikić bio je najbolji onda kada je to bilo najpotrebnije.

"Izuzetno mi je drago što smo uspjeli da ponovo postanemo šampioni. Iako smo slavili 3:0, Izviđač je još jednom pokazao da ima veoma perspektivnu ekipu, čije vrijeme tek dolazi. Sada nam preostaje da se pripremimo za fajnal for Kupa BiH sa željom da i tamo budemo najbolji", rekao je Mikić.

Zdenko Grbavac, šef stručnog štaba Izviđača, čestitao je Borcu titulu, ali i svojim igračima na svemu što su pokazali u dosadašnjem dijelu sezone.

"Borac je zaluženo prvak. Sve tri utakmice Banjalučani su shvatili veoma ozbiljno, nijednog trenutka nas nisu potcijenili i u takvim okolnostima nama je bilo teško da napravimo nešto. Bez obzira na sve, ponosan sam na svoje igrače. Odigrali su odlično cijelu sezonu i nadam se da ćemo biti na istom nivou i u završnici Kupa", naveo je Grbavac.

Fajnal for Kupa BiH biće održan od 28. do 30. maja, a u polufinalu se sastaju Borac - Izviđač i Čelik - Goražde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije