Rukomet

Trivundža: Nema predaje protiv Zagreba

Trivundža: Nema predaje protiv Zagreba
Trivundža: Nema predaje protiv Zagreba

Pred rukometašima Borac M:tela je prva utakmica na domaćem terenu ove sezone u SEHA ligi.

Banjalučani će u utorak naveče (20 časova) u "Boriku" dočekati PPD Zagreb, jednu od ekipa koje konkurišu za najviši plasman u regionalnom takmičenju.

"Crveno-plavi" su do sada odigrali tri utakmice u SEHA ligi i zabilježili remi i dva poraza. Prethodno su doživjeli dva neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što znači da se još nisu radovali ove sezone. Biće ovo, ujedno, i debi novog trenera Borca Borisa Dvoršeka.

"Iskoristio bih ovu priliku da pozovem navijače da nas podrže, kao što su nas podržali u utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona. Uz njihovu pomoć možemo obećati da ćemo pružiti najbolju partiju ove sezone i, nadamo se, osvojiti prva tri boda. Još tražimo tu neku željenu formu i mislim da će ovo biti prilika da pokažemo da zaslužujemo dres Borca", kaže Srđan Trivundža, srednji bek šampiona BiH, i dodaje: "Zagreb je izuzetno kvalitetna ekipa, što su pokazali u dosadašnjem dijelu SEHA lige, ali i Lige šampiona. Tim koji pobijedi Kil i Celje zaslužuje maksimalan respekt. Dobro poznajemo Zagrepčane i znamo koliko će biti teško doći do pobjede. Oni su u samom vrhu evropskog rukometa, ali to ne znači da ćemo se unaprijed predati".

Trivundža naglašava da se ekipa još privikava na sistem rada Boris Dvoršeka.

"Treba imati razumijevanja. Dvoršek je s nama odradio samo četiri treninga i nije imao vremena da bilo šta promijeni. Radi se o iskusnom stručnjaku i siguran sam da ima sliku kako bi naša igra trebalo da izgleda", naveo je Trivundža.

Damir Efendić, golman Borca, kratko je najavio okršaj sa suverenim vladarom hrvatskog rukometa: "Zagreb je favorit, ali ovo će biti prilika da se iskupimo za loše rezultate na startu sezone".

Vladimir Branković, direktor Banjalučana, istaknuo je da se čuda u sportu dešavaju.

"Zagreb je vrhunska ekipa, ali i mi imamo kvalitetne igrače. Ne možemo obećati čudo, ali možemo da ćemo se boriti da napravimo čudo. Treneru Dvoršeku je ovo debi protiv svog bivšeg kluba i sigurno je da će biti i dodatnog naboja", ističe Branković i dodaje da se karte po cijeni od tri KM mogu kupiti na kioscima "Lafke".

On dalje naglašava da je Borac ojačao i omladinski pogon: "Nebojša Golić će biti koordinator svih mlađih kategorija, dok će Goran Malić obavljati funkciju tim menadžera. On će biti spona između uprave i prve ekipe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije