Rukomet

Vardar prejak za Borac

Vardar prejak za Borac
Vardar prejak za Borac

Rukometaši Borac M:tela doživjeli su novi poraz u SEHA ligi.

Banjalučani su u srijedu uveče, pred oko 1.500 navijača u "Boriku", izgubili od Vardara rezultatom 22:31, što im je treći neuspjeh iz isto toliko mečeva ove sezone.

Za skopski tim nisu igrali Arpad Šterbik i Blaženko Lacković, ali to nije smetalo Makedoncima da se banjalučkoj publici predstave u sjajnom izdanju. Domaći igrači pružili su koliko su mogli, borili su se, ali ponovo su naišli na mnogo kvalitetnijeg protivnika. Najefikasnjji kod Borac M:tela bio je Branislav Obradović sa pet golova, dok su se na drugoj strani istakli Dobrivoje Marković sa sedam pogodaka, te golman Strahinja Milić sa 15 odbrana.

"Čestitam Vardaru na dobroj igri i novim bodovima. Nismo imali rješenja za njihovu odbranu i za odličnog golmana Milića", rekao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

Mirko Mikić, lijevo krilo Borca, takođe je čestitao Makedoncima na pobjedi:

"Znali smo s kim igramo. Vardar je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi, a to je pokazao i večeras. Dali smo sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno za neki bolji rezultat".

Raul Gonzales, strateg skopskog tima, rekao je da je zadovoljan partijom koju su pružili njegovi igrači:

"Veoma smo srećni što smo osvojili nova tri boda. Dobro smo se pripremili za utakmicu, jer smo znali da Borac ima dobre igrače i da igra kvalitetan rukomet. Pohvalio bih našeg golmana, koji je obavio odličan posao", izjavio je španski stručnjak.

Narednu utakmicu u regionalnom takmičenju Borac M:tel igra 18. septembra sa kragujevačkim Radničkim, koji je u srijedu remizirao s Vojvodinom 24:24.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije