Rukomet

Veselin Vujović ima novi angažman

Veselin Vujović ima novi angažman
Foto: X/Hand2017 | Veselin Vujović ima novi angažman

Rukometaši Neksea će u završnicu sezone sa novim trenerom jer je Branka Tamšea na klupi naslijedio legendarni rukometaš Metaloplastike i trener brojnih klubova Veselin Vujović.

Imaće "Vuja" težak a istovremeno izazovan zadatak da sa Nekseom u plej-ofu pojuri titulu protiv bišveg kluba Zagreba, lidera u rukometnoj ligi Hrvatske. Zadatak neće biti lak, pogotovo poslije poraza Neksea od Sesveta.

Imaće Vuja i evriopskih izazova sa ekipom iz Našica, jer već sutra rival hrvatskom klubu u petom kolu EHF Lige Evrope je Gorenje. Pobjedom bi Nekse obezbijedio plasman u plej-of osminu finala iz Grupe 2, a možda da očekuju kiks Skjerna pa da kao prvoplasirani direktno obezbijede plasman u četvrtfinale.

Legendarni rukometaš, osvajač mnogobrojnih odličja na klupskom i reprezentativnom planu, trenerskim poslom bavi se od 1995, vodio je Metaloplastiku, SR Jugoslaviju, Sijudad Real, Srbiju i Crnu Goru, Vardar (tri puta), Makedoniju, Zagreb (dva puta), katarski Al Sad, Al Šabab iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sloveniju, banjalučki Borac, Koper, Železničar, selekciju Irana i Sepahan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije