Rukomet

Više klubova, manje kvaliteta

Više klubova, manje kvaliteta
Više klubova, manje kvaliteta

Ovosezonsko izdanje Premijer lige BiH za rukometaše biće dosta drugačije u odnosu na prethodno.

Zbog činjenice da naša zemlja ove sezone ima samo jednog predstavnika u SEHA ligi, u odnosu na tri ranijih sezona, domaća elita brojaće čak 16 klubova, umjesto dosadašnjih 14. Ipak, uprkos velikom broju utakmica koje čekaju naše klubove, nakon ligaškog dijela uslijediće Liga za prvaka, u kojoj će uz tri prvoplasirana kluba Premijer lige igrati i banjalučki Borac M:tel, koji igra regionalno takmičenje. Iz elitnog razreda bh. rukometa ispašće, kao i do sada, svega tri kluba, pa ćemo i naredne sezone gledati glomazno takmičenje u kojem će se, ionako oskudni, kvalitet vjerovatno još više "razrijediti". Da ne pričamo o činjenici kako će klubovi koji ionako imaju velikih finansijskih problema imati uvećane troškove, ali u neku ruku su i sami insistirali na Premijer ligi sa 16 ekipa. Stoga se samo možemo nadati da su se dobro pripremili za izazov koji ih čeka ove sezone, a vjerovatno i naredne, te da neće biti prijevremenih odustajanja.

Takmičenje kreće 13. i 14. septembra, iako je bilo planirano da počne prošlog vikenda. No, zbog nesporazuma na relaciji Udruženje rukometnih sudija BiH - Rukometni savez BiH, kasni se sedam dana.

Derbi 1. kola igraće se u Zenici, gdje će snage odmjeriti Čelik i sarajevska Bosna, aspiranti na najviši plasman.

Parovi 1. kola: petak: Čelik - Bosna (S) (19 sati), Gradačac - Maglaj (19), Čapljina - Sloga (19), Goražde - Derventa (19.30). Subota: Gračanica - Izviđač (18.30), Zrinjski - Konjuh (18), Krivaja - Prijedor (19), Vogošća - Kozara MP (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije