Sportovi na vodi

Banjaluka i Žak bez pobjede uz koškanje

Banjaluka i Žak bez pobjede uz koškanje
Banjaluka i Žak bez pobjede uz koškanje

Vaterpolisti Banjaluke i Žaka iz Kikinde odigrali su 16:16 u devetom kolu Prve B lige Srbije, Grupa Sjever, a subotnji duel na Gradskom olimpijskom bazenu obilježilo je koškanje igrača u bazenu.

Krajem treće četvrtine došlo je do koškanja koje je rezultiralo sa dva isključenja Draška Vujkovića vaterpoliste Banjaluke i Milana Aleksića igrača Žaka. Ranije je zbog prigovora isključen tener gostujućeg tima Pino Dragojević.

"Utakmica je bila oštra, na granici, ali je završena fer i prijateljski. Aleksić je isprovocirao Vujkovića, on mu je uzvratio tako da je uslijedilo obostrano isključenje. Možda se ni sudije nisu najbolje snašle, mislim da smo mi malo više oštećeni, a i gosti su se žalili na suđenje. Na rezultat je uticalo i to što smo nastupili bez prvog golmana Stefana Milovanovića koji nije branio zbog bolesti", rekao je Slobodan Grahovac, trener Banjaluke.

Bez obzira na koškanje, Grahovac ističe da su klubovi u prijateljskim odnosima, da su dan ranije ekipe zajedno trenirale, a da će ekipe iz Banjaluke na ljeto najvjerovatnije ići u kamp u Kikindu. Do tada, prvi tim se sprema za posljednju utakmicu Prve B lige Srbije ove sezone koju će igrati u subotu u Subotici protiv Spartaka.

"Nastupićemo sa kombinovanom ekipom, jer želimo da damo šansu i mlađima", rekao je Grahovac.

Bečej je u devetom kolu saladao Spartak sa 11:6, a Proleter kao gost ekipu Poleta sa 12:3. Poredak: 1. Bečej 27, 2. Spartak 18, 3. Žak 14, 4. Banjaluka 12, 5. Proleter 6, 6. Polet 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije