Sportovi na vodi

Bh. raf­te­ri pod zas­ta­vom Srbi­je

Bh. raf­te­ri pod zas­ta­vom Srbi­je
Bh. raf­te­ri pod zas­ta­vom Srbi­je

Čla­no­vi ba­nja­lu­čkog Da­jak klu­ba, ko­ji su pred­stav­lja­li BiH pro­te­klih da­na na Svjet­skom prven­stvu u raf­tin­gu u In­do­ne­zi­ji, ubu­du­će će nas­tu­pa­ti pod zas­ta­vom Srbi­je.

"Slje­de­će go­di­ne će­mo nas­tu­pa­ti za Srbi­ju. Bo­ris Pur­ja­kov, pred­sje­dnik Raf­ting sa­ve­za Srbi­je, se odu­še­vio na­šim nas­tu­pom u In­do­ne­zi­ji i pre­dlo­žio da se ta­kmi­či­mo za Srbi­ju. Zbog lo­šeg odno­sa na­še drža­ve pre­ma na­ma, nas­tu­pa­će­mo za dru­gu ze­mlju. Kao re­pre­zen­ta­tiv­ci Srbi­je ima­li bi­smo pla­će­ne sve tro­ško­ve i pri­pre­me", re­kao je Dra­gan Ba­bić, ka­pi­ten bh. ti­ma za "Ne­za­vi­sne".

Bh. raf­te­ri su uz dos­ta pro­ble­ma sa­ku­pi­li no­vac za odla­zak na SP. Sav iznos ko­ji su kao klub do­bi­li od gra­da Ba­nja­lu­ka za ovu go­di­nu ču­va­li su za In­do­ne­zi­ju, kao i no­vac ko­ji su do­bi­ja­li kao na­gra­de za do­bre re­zul­ta­te na ne­kim trka­ma, a je­dan član ti­ma je sam sno­sio tro­ško­ve.

"Od Ka­jak-ka­nu i raf­ting sa­ve­za BiH do­bi­li smo sa­mo 300 KM", re­kao je Ba­bić uoči odlas­ka na SP.

S ob­zi­rom na kva­li­tet, Ba­bić vje­ru­je da će Da­jak Srbi­ju pred­stav­lja­ti već na Evrop­skom prven­stvu u ma­ju.

A ju­če su Ba­bić, Igor Ku­zma­no­vić, De­jan Mar­ko­vić, An­drej Za­mo­lo, Ne­boj­ša Ta­dić, Dra­ško Ubi­pa­rip i za­mje­na Mir­ko An­tić, obra­do­vi­li lju­bi­te­lje raf­tin­ga u BiH, po­što su 10. mjes­tom os­tva­ri­li naj­bo­lji pla­sman BiH na šam­pi­ona­ti­ma svi­je­ta. BiH je ovo bio šes­ti nas­tup na smo­tri naj­bo­ljih.

"Pre­za­do­vo­ljni smo, po­pra­vi­li smo naj­bo­lji pla­sman BiH na svjet­skim prven­stvi­ma za tri mjes­ta, ali os­ta­je žal za lo­šim re­zul­ta­tom u spus­tu", re­kao je Ba­bić.

Bh. raf­te­ri su ju­če u spus­tu, po­slje­dnjoj dis­ci­pli­ni na ta­kmi­če­nju u In­do­ne­zi­ji, za­uze­li 15. mjes­to.

"Ve­oma loš pla­sman, ali ima­li smo ne­vi­đe­ni peh. U prvoj tre­ći­ni sta­ze du­ge 13 ki­lo­me­ta­ra dva ve­sla smo po­lo­mi­li o ka­me­nje, a ka­sni­je nam se je­dno otvo­ri­lo, ta­ko da ni­smo ima­li šan­su za ozbi­ljni­ji pla­sman. To se de­si je­dnom u mi­li­on slu­ča­je­va, a na­ma se de­si­lo tri pu­ta u 15 mi­nu­ta. Od de­vet ve­sa­la ko­je ima­mo, če­ti­ri smo slo­mi­li u In­do­ne­zi­ji, jer su sta­ra i do­tra­ja­la", re­kao je Ba­bić i do­dao:

"Do­bro smo po­če­li spust. Odmah smo 'na­pa­li' ti­mo­ve Ja­pa­na i In­do­ne­zi­je, ali on­da smo izlo­mi­li ve­sla i mno­go lo­ši­ji ti­mo­vi su nas pres­ti­gli. Ali, šta da se ra­di, ide­mo da­lje."

Pri­je spus­ta, u sprin­tu su bi­li de­ve­ti, šes­ta mjes­ta su za­uze­li u dis­ci­pli­na­ma H2H i sla­lom, što su naj­bo­lji pla­sma­ni bh. po­sa­da na svjet­skim prven­stvi­ma.

10.

u uku­pnom pla­sma­nu

6.

u H2H i sla­lo­mu

9.

u sprin­tu

15.

u spus­tu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije