Sportovi na vodi

BiH sa tri plivačke uzdanice u Dohi

BiH sa tri plivačke uzdanice u Dohi
Foto: N.N. | BiH sa tri plivačke uzdanice u Dohi

Plivači Lana Pudar, Dino Sirotanović-Hasibović i Adi Mešetović, predstavljaće Bosnu i Hercegovinu od 11. do 18. februara na Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Dohi.

Najveća uzdanica Bosne i Hercegovine na ovom prvenstvu je Lana Pudar, koja će na ovom prvenstvu nastupiti samo u disciplini 200 metara delfin. Ova disciplina je na programu 14. decembra, a Lana će nastupiti u jutarnjim kvalifikacijama po našem vremenu oko 10.40 sati.

"Lana je nakon nastupa na prvenstvu Evrope u malim bazenima početkom decembra u Rumuniji imala period gdje je trenirala dosta manjim intenzitetom. Odnosno, morala je uzeti malo odmora nakon veoma napornog perioda u godini koja je iza nas. Tako da smo s ozbiljnijim trenažnim procesom krenuli tek početkom mjeseca januara", rekao je Damir Đedović, trener Lane Pudar.

Takođe jedan od trenera Lane Pudar, Goran Grahovac smatra kako je pred Lanom tek ono najbitnije, a to su pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

“Iskreno do zadnjeg trenutka nismo bili sigurni treba li nastupiti na ovom prvenstvu, ali smo na kraju odlučili da se ipak pojavi. Željela je da nastupi i u disciplini 100 metara delfin. Naročito, jer zbog otkaza nastupa određenog broja plivačica ima drugo prijavljeno vrijeme na ovom prvenstvu. Međutim, naša je odluka da na ovom prvenstvu ubilježi nastup samo u disciplini 200 m delfin i da je to dovoljno ", rekao je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije