Sportovi na vodi

Dajaku bronza na EP u raftingu

Dajaku bronza na EP u raftingu
Dajaku bronza na EP u raftingu

BANJALUKA - Bh. tim, koji čine takmičari banjalučkog Dajak kluba, osvojio je bronzanu medalju u sprintu na Evropskom prvenstvu u raftingu "Banjaluka - Vrbas 2015".

"Koliko smo trenirali, medalja je morala doći. U disciplini H2H trebalo je da bude još lakše, ali nekoliko grešaka nas je koštalo odličja. Bili smo četvrti. Ali, sve u svemu, odličan dan za nas. U slalom ulazimo rasterećeno, a u spustu ćemo pokušati doći do medalje. Želja nam je da u generalnom plasmanu budemo među prve tri ekipe, a ukoliko uspijemo, to bi bio veliki uspjeh kada vidimo koliko druge reprezentacije ulažu u ovaj sport", rekao je Igor Kuzmanović, član bh. tima, koji je osvojio prvu medalju na ovom EP.

Prema, nezvaničnim rezultatima (zvanični treba da budu objavljeni večeras) u konkurenciji seniora slavili su Česi ispred Slovenaca, a kod dama Rusija ispred Velike Britanije i Italije.

U subotu će biti takmičenje u slalomu u kanjonu Tijesno za sve kategorije (mlađi juniori, juniori, seniori, veterani), a najviše pažnje privlači noćna trka seniora, koja će početi u 18.30.

"Sve ide dosta dobro. Spasioci daju puni doprinos organizaciji, a tu su i volonteri, pripadnici specijalnih jedinica Oružanih snaga BiH... Nadamo se da će kiša stati, da će noćna slalomska trka proteći bez poteškoća i da će sugrađani doći pogledati najzanimljiviju trku EP, rekao je Aleksandar Pastir, predsjednik Kajak-kanu i rafting saveza RS i BiH.

Oleg Grigoriev, potpredsjednik Svjetske rafting federacije, pohvalio je EP: "Nisam ni sumnjao da će biti savršena organizacija, jer sam bio ovdje ranije, kada je Banjaluka bila domaćin EP 2005. i SP 2009. Posjetio sam mnoge rijeke u Evropi, a Vrbas je jedna od najboljih. Što se tiče takmičenja, očekujem spektakularne slalomske trke."

Spust je na programu u nedjelju, kada će rafteri veslati 14 km od Krupe na Vrbasu do Karanovca. Dodjela medalja za slalom, sput i generalni poredak biće u Rafting centru "Kanjon" u 14 časova, nakon čega će šampionat biti zatvoren. Zbog EP u subotu će od 15 časova do 22.30 biti obustavljen saobraćaj na dijelu putnog pravca Banjaluka - Jajce na lokalitetu kanjon Tijesno. Saobraćaj će biti preusmjeren na putni pravac Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad, a obustava se neće odnositi na autobuske linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka - Bočac i Banjaluka - Agino Selo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije