Sportovi na vodi

Doček za šampione

Doček za šampione
Doček za šampione

Šampioni, šampioni, odjekivalo je u Beogradu kada su se na balkonu Skupštine grada pojavili vaterpolisti Srbije, koji su na Evropskom prvenstvu u Budimpešti odbranili zlatnu medalju.

Srbija je u nedjelju u finalu velikih rivala deklasirala Mađarsku (12:7), a zlato s navijačima proslavili su na tradicionalan način, istina, ovoga puta s manje navijača nego ranijih godina kada je Srbija dočekivala šampione. Zlatni vaterpolisti pojavili su se na balkonu u majicama "Ne damo titulu", a nakon što su djevojčice iz hora "Čarolija" otpjevale himnu Srbije, prisutnima, koji su skandirali "Srbija, Srbija!" i "Bravo, majstori!", obratio se kapiten Živko Gocić.

"Hvala vam od sveg srca što ste došli, hvala što nas volite, i mi vas volimo. Bdite ponosni zato što imate ovakvu ekipu", rekao je Gocić.

Gojko Pijetlović, najbolji golman šampionata Evrope, zapjevao je s navijačima pjesmu za kapitena, "Uzmi, Žile, evro-titulu", a kasnije su igrači iskoristili priliku i fotografisali se na balkonu s peharom i medaljama, dok je pjevao Saša Kovačević.

Slobodan Nikić je potom podigao srpsku zastavu sa kaveza u kome su bili bijeli golubovi, koji su ubrzo poletjeli.

Nikola Rađen rekao je da je doček navijača čast za svakog sportistu i da se nada će za EP, koje će 2016. biti u Beogradu, biti veliko interesovanje.

"Osećaj je neopisiv za sportistu, čast je da ga dočeka njegov narod. Nadam se da ćemo u Beogradu da odbranimo titulu i da će to biti dobra uvertira za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru", rekao je Rađen za RTS.

Rađen je na Twitteru objavio fotografiju igrača uz naslov "Zlatni selfi", a s navijačima je podijelio fotografiju na kojoj vozi autobus uz komentar "Vozi, Miško. Vidimo se na terasi".

"Švercovali" zlato

"Imate li šta da prijavite? Dobili smo dojavu da se u ovom autobusu 'švercuje' dosta zlatnog nakita", rekli su carinici na graničnom prelazu Horgoš vaterpolistima kada su se vraćali u Srbiju, prenio je Blic.

To je izazvalo smijeh šampiona, koji su od carinika i graničnih policajaca dobili domaću rakiju od kajsije i bure piva.

"Imamo i poseban zahtev za Nikolu Rađena, čija nas je supruga nazvala i poručila da njega posebno prekontrolišemo", našalio se jedan od policajaca preko mikrofona u autobusu.

Selektor Dejan Savić je u ime igrača poklonio nadležnima na graničnom prelazu bademantil s oznakama nacionalnog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije