Sportovi na vodi

Dodik ugostio vaterpoliste

Dodik ugostio vaterpoliste
Dodik ugostio vaterpoliste

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima vaterpolo saveza Republike Srpske i Srbije koji su danas potpisali protokol kojim je i ozvaničena saradnja dvije sportske organizacije.

Predsjednik RS čestitao je na dosadašnjim uspjesima i naglasio značaj veoma dobre saradnje vaterpolo saveza RS i Srbije. Dodik im je poželio puno uspjeha na budućim takmičenjima i nastavak uspješne saradnje.

Delegacije su predvodili predsjednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić i predsjednik Vaterpolo saveza Republike Srpske Slobodan Grahovac.

"Naše mlade kategorije već su uključene u sistem takmičenja Srbije a sada će to raditi i seniorske ekipe kojima se otvara mogućnost za napredak i sticanje iskustva. Ovo će samo će još više učvrstiti ionako jaku saradnju koju imamo", kazao je Grahovac.

"Delfini" stižu u Banjaluku

Vaterpolo savezi Srbije i Republike Srpske potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o saradnji, a na sastanku u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS je rečeno da će svjetski i evropski šampion ove ili naredne godine u Banjaluci odigrati pripremni meč za Evropsko prvenstvo.

U prisustvu Jasmine Davidović, ministra porodice, omladine i sporta RS, memorandum su potpisali Milorad Krivokapić, predsjednik VSS, i Slobodan Grahovac, predsjednik VS RS.

"U narednom periodu intenzivno ćemo raditi na realizaciji zajedničkih projekata u oblasti sporta, razmeni informacija o propisima i strateškim aktima, kao i na zajedničkoj obuci sportskih kadrova", istakao je Krivokapić i dodao da je dogovoreno gostovanje "delfina" u Banjaluci:

"Uradićemo sve da utakmica bude odigrana već u decembru, a ako to po planu priprema selektora Dejana Savića ne bude moguće, onda će taj meč sigurno biti odigran 2016. Postoji velika volja da 'delfini' poput košarkaša poslednju proveru pred EP koje organizujemo odrade u Banjaluci".

Davidovićeva je podsjetila da je memorandum potpisan u skladu sa Memorandumom o saradnji između dva ministarstva.

"RS i Srbija na osnovu Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa sarađuju u svim oblastima i resorno ministarstvo će nastaviti pružati podršku sportskim savezima u cilju postizanja što boljih rezultata u sportu", istakla je Davidovićeva.

Zahvalivši na podršci Ministarstvu, Grahovac je najavio učešće Vaterpolo kluba Banjaluka u Prvoj B ligi Srbije, što će doprinijeti razvoju i popularizaciji vaterpola u RS. On je naveo da je predstavljena ideja da osim pomenute utakmice, srpski tim dio priprema za Olimpijske igre u Riju 2016. takođe obavi u gradu na Vrbasu.

"Očekujem Srbiju već za dva mjeseca, ali zašto ne i uoči OI. Svi su izrazili volju i želju da tako bude i uvjeren sam da ćemo uspjeti da planove sprovedemo u djelo. Bilo bi lijepo gledati 'delfine' uživo u Banjaluci, gdje imaju dosta navijača i da ih ispratimo po zlatnu medalju", dodao je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije