Sportovi na vodi

Galenika podržala bh. paraplivače na putu za Pariz

Galenika podržala bh. paraplivače na putu za Pariz
Foto: PK SPID | Galenika podržala bh. paraplivače na putu za Pariz

Kompanija Galenika donirala je Plivačkom klubu SPID sredstva u iznosu od 2.500 evra.

Kako je društvena odgovornost visoko u prioritetima poslovanja Galenike, tako je kompanija prepoznala plemenitu viziju i misiju ovog plivačkog kluba, te odlučila podržati napore ove organizacije da kroz plivanje pomognu osobama i sportistima sa invaliditetom.

PK SPID je prvi i jedini plivački klub za osobe sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, čiji je primarni cilj rehabilitacija, resocijalizacija, inkluzija, razvoj, podsticanje i promovisanje programa omasovljavanja sportista sa invaliditetom.

U kratkoj ali bogatoj istoriji Plivačkog kluba SPID, članovi plivači su bili učesnici na Svjetskim serijama u paraplivanju, dva Evropska prvenstva i jedno Svjetsko prvenstvo. Naročito su istaknuti plivači Ismail Barlov, te Ismail Zulfić, a obojica imaju samo 14 godina. Barlov je vlasnik norme za Paraolimpijske igre ovog ljeta u Parizu, a na dobrom putu da mu se pridruži je i Zulfić.

„Zahvaljujemo se kompaniji Galenika koja je prepoznala značaj našeg Kluba i donirala sredstva. Kada neko zapazi naše rezultate i nagradi naš trud, tada znamo da idemo u dobrom pravcu i da njegujemo prave vrijednosti u našoj društvenoj zajednici. Naše takmičare u narednom periodu očekuju izuzetno važna takmičenja evropskog i svjetskog ranga, te je svaka podrška i pomoć uvijek dobrodošla. Istakao bih važnost podizanja svijesti o inkluziji osoba sa invaliditetom, te njihove rehabilitacije i resocijalizacije kroz sport“, rekao je Amel Kapo, predsjednik i trener u Plivačkom klubu SPID.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije