Sportovi na vodi

Grčka bolja od Srbije u meču za peto mjesto

Grčka bolja od Srbije u meču za peto mjesto
Foto: Facebook/Waterpolo Srbija | Grčka bolja od Srbije u meču za peto mjesto

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi. ‘’Delfini’’ su u utakmici za petu poziciju na šampionatu izgubili od Grčke 11:15 (2:5, 3:3, 4:2, 2:5).

Poraz u glavnom gradu Katara bio je četvrti uzastopni od "Helena" od marta mjeseca prošle godine. Grci su bili bolji na Svjetskom kupu (16:14), Svjetskom prvenstvu (13:7) i na nedavno završenom šampionatu Evrope u Hrvatskoj (12:10).

Poslije izjednačenog početka i rezultata 2:2, protivnik je pojačao odbranu, što je dovelo do niza greška srpskih vaterpolista, a to se odrazilo i na rezultat, jer je Grčka u nekoliko navrata imala i četiri gola prednosti. Ipak, Srbija je znatno bolje odigrala finiš treće četvrtine i u posljednjih osam minuta uspjela da uđe sa zaostatkom od jednog gola.

Poslije 6:10, serijom 3:0 "Delfini" su se rezultatski vratili u meč. Imali su na početku posljednje dionice i dva puta priliku da izjednače, ali je ponovo uslijedio niz grešaka, što je bilo i presudno za dobijanje konačnog pobjednika.

Selekcija Španije pobijedila je Francusku 14:10 i osvojila treće mjesto, dok je Mađarska nakon penala bila bolja od Crne Gore 18:16, što je sada već bivšim svjetskim prvacima bilo dovoljno tek za sedmo mjesto. U velikom finalu sastaće se Italija i Hrvatska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije