Sportovi na vodi

Hrvatska je šampion svijeta

Hrvatska je šampion svijeta
Foto: Tanjug/AP | Hrvatska je šampion svijeta

Vaterpolisti Hrvatske postali su šampioni svijeta, pošto su u finalu SP u Dohi pobijedili Italiju 15:13 poslije izvođenja peteraca.

Za Hrvate je ovo treće svjetsko zlato u istoriji, nakom što su najbolji na planeti bili 2007.u Melburnu i Budimpešti 2017. godine.

Ekipa koju vodi Ivica Tucak poslije velike borbe u finalu uspjela je da u samoj završnici meča golom Burića obezbijedi penale za zlato, u kojima se bolje snašla od Italijana, koje je 30 sekundi u regularnom dijelu dijelilio od pete titule prvaka svijeta.

U roku od mjesec dana Hrvatska nije dozvolila da izgubi još jedno finala i zlato, pošto je pred domaćom publikom sredinom januara evropsku krunu predala Španiji.

Najefikasniji u timu šampiona svijeta bio je Konstantin Harkov s četiri gola, Jerko Marinić Kragić je dodao tri, Rino Burić dva, a Josip Vrlić i Matijas Biljaka po jedan pogodak.

U timu Italije Andrea Fondeli pet puta je zatresao mrežu, po dva gola su dodali Frančesko Di Fulvio i Nikolas Prešuti, a po jedan Luka Marcijali i Frančesko Kondemi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije