Sportovi na vodi

Hrvatska poslije peteraca pobijedila Španiju, Grci nadigrali Mađare

Hrvatska poslije peteraca pobijedila Španiju, Grci nadigrali Mađare
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL | Hrvatska poslije peteraca pobijedila Španiju, Grci nadigrali Mađare

Vaterpolisti Hrvatske pobijedili su večeras u Dubrovniku poslije boljeg izvođenja peteraca selekciju Španije rezultatom 14:12 u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu.

Meč je u regularnom dijelu završen bez pobjednika, 9:9. Najefikasniji u selekciji Hrvatske bili su Loren Fatović i Luka Bukić, koji su postigli po dva gola. Po dva pogotka za Španiju dali su Mark Gonfaus Larumbe, Alvarto Ortega Granados, Felipe Roha Perone i Bernat Karne Sanahuja.  

Vaterpolisti Crne Gore su ranije danas u prvom meču prvog kola grupe A poslije boljeg izvođenja peteraca savladali Francusku rezultatom 20:19.

Selekcija Grčke pobijedila je večeras u Zagrebu reprezentaciju Mađarske 10:8 u meču prvog kola grupe B. Po dva gola za Grčku postigli su Angelos Vlahopulos, Joanis Funtulis, Kanakakis Argiropulos i Konstantinos Kakaris. U reprezentaciji Mađarske najbolji je bio Đerđo Fekete sa tri gola. Italija je ranije danas u prvom meču prvog kola grupe B pobijedila Gruziju rezultatom 22:5.

Sutra će biti odigrani mečevi prvog kola u grupama C i D. Srbija će od 17 časova u Zagrebu igrati protiv Izraela u meču prvog kola grupe C.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije