Sportovi na vodi

Kajakaši i kanuisti Vrbasa najuspješniji

Kajakaši i kanuisti Vrbasa najuspješniji
Kajakaši i kanuisti Vrbasa najuspješniji

Banjalučki Vrbas bio je najuspješniji na Otvorenom prvenstvu BiH u kajaku i kanuu na divljim vodama u slalomu, koje je održano u subotu na rijeci Uni u Bihaću. U konkurenciji 11 klubova (87 takmičara) iz Italije, Slovenije, Hrvatske i BiH, Vrbas je na OP BiH slavio ispred Zagreba i Une Bihać, a na Prvenstvu BiH ispred Une Bihać i Une iz Bihaća.

"Uprkos činjenici da smo bili najmalobrojnija ekipa na takmičenju, uspjeli smo da opravdamo ulogu favorita i odbranimo titulu, a osvojili smo 17 medalja", izjavio je Savić.

Zbog teške finansijske situacije i nedostatka opreme (uništena u poplavama), Vrbas je predstavljalo šest takmičara, a zabilježili su sljedeće plasmane: OP BiH, K1 seniori: 2. Darko Savić, 5. Stefan Ivanković, 6. Stefan Đukin; C1: 1. Savić, 2. Ivanković, 3. Đukin; 3xK1: 1. Savić, Ivanković, Đukin; K1 juniori: 4. Branislav Mitrović; K1 juniorke: 1. Olga Babić; K1 kadetkinje: 3. Marija Mićić; Prvenstvo BiH: K1 seniori: 1. Savić, 2. Ivanković, 3. Đukin; 3xK1: 1. Savić, Ivanković, Đukin; C1 seniori: 1. Savić, 2. Ivanković, 3. Đukin; K1 juniori: 2. Mitrović; K1 juniorke: 1. Babić; K1 kadetkinje: 1. Mićić. Trener Nikola Stanković istakao je da je ponosan na cijelu ekipu, te da bi do kraja godine klub trebalo da dobije nove čamce i opremu zahvaljujući kompaniji "M:tel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije