Sportovi na vodi

Kraj takmičarskog plivanja za Jana Torpa

Kraj takmičarskog plivanja za Jana Torpa
Kraj takmičarskog plivanja za Jana Torpa

SIDNEJ - Legendarni australijski plivač Jan Torp se nakon više operacija ramena nejvjerovatnije nikada više neće moći takmičiti.

Zdravstveno stanje petostrukog olimpijskog prvaka, koji je zbog postoperativne infekcije završio na intenzivnoj njezi u bolnici u Sidneju, prema riječima njegovog agenta Džejmsa Erskina je "ozbiljno, ali život mu nije ugrožen".

"Mislimo da je njegov san o povratku u bazene završen. Ljekari su rekli da se više neće moći takmičiti", rekao je Erskin.

Tridesetjednogodišnjak je nakon operacije povrijeđenog ramena, koju je obavio u Švajcarskoj, dobio tešku infekciju. Njegovo trenutno stanje je stabilno, nalazi se van životne opasnosti, a Erskin je dodao da nisu tačna pisanja medija u toj zemlji da Torp više nikada neće moći pomjerati ruku.

S pet zlatnih olimpijskih medalja i 14 svjetskih rekorda Torp je jedan od najuspješnijih sportista u istoriji Australije.

Karijeru je okončao 2006, a zatim se pokušao vratiti u takmičarske vode 2011. Međutim, nije dobio mjesto u reprezentaciji Australije za olimpijadu u Londonu 2012.

Ubrzo je počeo imati probleme s depresijom, koja je navodno povezana s jakim bolovima nastalim povredom lijevog ramena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije