Sportovi na vodi

Maestralna Srbija "potopila" Hrvatsku za titulu svjetskog šampiona (FOTO)

Maestralna Srbija "potopila" Hrvatsku za titulu svjetskog šampiona (FOTO)
Maestralna Srbija "potopila" Hrvatsku za titulu svjetskog šampiona (FOTO)

KAZANJ - Maestralno je odigrala reprezentacija Srbije u finalu SP u Kazanju, a takvoj igri nije mogla da se suprotstavi ni Hrvatska; konačan rezultat za slavlje srpskih vaterpolista je bio 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0).

Srbija je po peti put postala prvak svijeta, prvi put poslije 2009. godine i prvenstva u Rimu, i za nešto manje od dva mjeseca "spojila" ovu titulu sa trofejom Svjetske lige.

Prlainović MVP, Mitrović najbolji golman

Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović proglašen je za najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu u Kazanju, dok je najbolji golman Branislav Mitrović.

Svjetska plivačka federacija (FINA) MVP nagradu dodijelila je Prlainoviću, trostrukom strijelcu u finalu protiv Hrvatske.

Posljednja četvrtina

Četiri gola prednosti za Srbiju Pijetlović vraća polovinom posljednje četvrtine. Srbija igra sjajno u odbrani, pa Hrvatska ponovo ne koristi igrača više.

Srpski tim ne staje, a novi gol postiže Prlainović za nevjerovatnih 9:4, a u listu strijelaca upisuje se i Aleksić. Tačku na meč stavio je Jakšić za 11:4.

Treća četvrtina

Stefan Mitrović golom otvara treću četvrtinu.

Hrvatska poslije dužeg vremena postiže gol i zaostatak smanjuje preko Sukna, ali odmah uzvraća Ćuk i Srbija sa igračem više dolazi do novih plus četiri (7:3).

Pred kraj treće četvrtine Sukno postiže novi pogodak. On je u finišu imao još jedan pokušaj, a u posljednjim sekundama zaprijetio je i Burić, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Druga četvrtina

Nastavljena je velika borba na početku druge četvrtine i nekoliko neiskorišćenih napada na obje strane.

Odbrane su dobro radile svoj posao, a nešto mirniji period igre prekida Andrija Prlainović drugim golom na meču za preokret ekipe Dejana Savića. Ranđelović je zaradio već drugo isključenje, a u napadu sa igračem više Hrvatska pogađa prečku.

Srbija se potpuno razigrala, pa četvrti gol svom timu donosi Ćuk. Hrvatska je nizala promašaje u drugoj četvrtini u kojoj nije uspjela da postigne pogodak, a tačku na prvo poluvrijeme golom stavlja Filipović za 5:2.

Prva četvrtina

Dobrom odbranom Mitrovića počeo je meč, međutim poslije kornera Hrvatska je povela golom Obradovića. Isti igrač imao je još jednu priliku sa distance, ali je srpski golman ovoga puta bio siguran. U nastavku Srbija je imala igrača više, prisutna je nervoza u napadu, a neprecizan je bio Filipović.

U narednom napadu Hrvatska ima igrača više i udvostručuje prednost preko Petkovića. Na isti način odmah uzvraća Prlainović fintom za prvi gol na meču, a Srbija brzo stiže do izjednačenja preko Mandića.

Šampioni

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske su večeras prvi put od kada su obje države samostalne igrali jedni protiv drugih u finalu Svjetskog prvenstva!

Ovog puta je evropski šampion uzeo i titulu svjetskog prvaka, dok Hrvatima ostaje da pokušaju u Riju da odbrane titulu olimpijskog prvaka.

Olimpijske igre

Srbija je osvajanjem Svjetske lige u junu ranije obezbijedila direktno učešće na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Žaneiru, a Hrvatska je to pravo stekla plasmanom u finale šampionata u Kazanju.

Vizu za Rio obezbijedila je i Grčka, koja je osvojila bronzanu medalju pobjedom nad Italijom 11:9.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije