Sportovi na vodi

Manadu zlatni

Manadu zlatni
Manadu zlatni

BERLIN - Britanka Frančeska Halsal i Francuz Floren Manadu osvojili su zlatne medalje na 50 m slobodno, posljednjeg dana Evropskog prvenstva u Berlinu.

Halsalova je danas slavila sa 24,32 sekunde ispred Šveđanke Sare Sjestrem (24,37) i Dankinje Žanet Otesen (24,53), dok je Manadu trijumfovao rekordom evropskih prvenstava (21,32), ispred Poljaka Konrada Černiaka (21,88) i Finca Ari-Pekea Liukonena (21,93).

Ensar Hajder je bio 23. u kvalifikacijama 400 m mješovito (nastupila 32 plivača), a dionicu je isplivao za 4:28,77 minuta i popravio rekord BiH, koji je i dosad držao (4:33,85).

"U Berlinu sam plivao četiri najbolja vremena i oborio tri državna rekorda. S s obzirom na to da sam ove godine malo trenirao zbog obaveza na fakultetu veoma sam zadovoljan rezultatima. Naravno, činjenica da mi je ukradeno pola stvari iz hotelske sobe nije pomogla rezultatima, ali takmičenje se dobro završilo, a napredak je iz sezone u sezonu veći", rekao je Hajder, kojem su u srijedu ukradeni laptop, ajpod, mobilni i sav novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije