Sportovi na vodi

Neustrašivi u Mostaru

Neustrašivi u Mostaru
Neustrašivi u Mostaru

Mostar će za pet dana ugostiti najbolje skakače u vodu. Stari most je šesta od osam stanica Svjetskog prvenstva "Red Bull Cliff Diving 2015".

Na pet dosadašnjih takmičenja ove sezone, najbolji svjetski skakači već su obarali rekorde i pomjerali granice, a takmičenje u Hercegovini bi moglo biti prekretnica i možda čak odlučiti ko će biti novi šampion.

Elitni svjetski skakači i skakačice u 2015. godini obišli su pet zemalja na tri kontinenta, posjetili fantastične lokacije i svojim fenomenalnim skokovima sa 27 metara visine oduševili veliki broj gledalaca.

Sa pet pobjeda iz pet takmičenja Geri Haunt uvjerljivo vodi u ukupnom poretku, a prate ga Blejk Oldridž i Orlando Duke, koji imaju jednak broj bodova. Na Starom mostu će se odlučivati da li će uspjeti zadržati priključak za Huntom ili će eventualnom pobjedom aktuelni prvak obezbijediti novu titulu dvije stanice prije kraja prvenstva.

"Red Bull Cliff Diving" Svjetsko prvenstvo do sada je obišlo 23 zemlje na četiri kontinenta, a posljednji ovosezonski turnir u Bilbau je jubilarno 50. takmičenje. U prvih šest sezona, takmičenja je posmatralo 784.000 gledalaca, a rekord drži La Rošel (Francuska) sa 75.000 gledalaca na drugom takmičenju ove sezone, nakon prošlogodišnjih 70.000.

Ove godine na rasporedu prvenstva su dvije nove zemlje, Kolumbija na otvaranju sezone, a zatim i BiH. U Mostaru će 15. avgusta na Starom mostu 14 elitnih svjetskih skakača u tri sekunde skoka sa 27 metara visine izvoditi akrobacije od kojih zastaje dah, postižući pritom brzine veće od 85 kilometara na čas.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije