Sportovi na vodi

Olimpijska ljepotica i čuvena šampionka stiže u Banjaluku

Olimpijska ljepotica i čuvena šampionka stiže u Banjaluku
Foto: Instagram | Olimpijska ljepotica i čuvena šampionka stiže u Banjaluku

Banjaluka će 27. i 28. aprila biti domaćin spektakularnog plivačkog mitinga "22. april" u organizaciji Akademskog Plivačkog kluba "22. april".

On će ujedno biti i kvalifikacioni za Olimpijske igre u Parizu. Dolazak su potvrdila brojna imena, a među njima je i Lana Pudar. Tu će biti i svjetska rekorderka Evgenija Čikunova, ali bez sumnje prvo ime će biti Julija Efimova (31).

Julija Efimova vratila se nedavno u bazen nakon dvogodišnje pauze. Pripreme je obavila na Havajima, a nakon treninga sada se vratila u Moskvu gdje će učestvovati na tamošnjem prvenstvu.

U intervjuu za Match TV rekla je da joj je sada glavni cilj da dobro nastupi na prvenstvu Moskve i prvenstvu Rusije u Kazanju. Osim toga, Julija planira učestvovati na međunarodnim takmičenjima koja će se održavati u Bosni i Hercegovini (Banjaluka). Ovo će joj biti odlična prilika za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Za one koji ne znaju, Julija je jedna od najljepših i najtitularnijih sportistkinja u Rusiji. Čuvena plivačica (31) je šestostruka svjetska prvakinja, sedmostruka prvakinja Evrope i trostruka osvajačica olimpijske medalje (dva srebra, bronza). U vitrinama ima više od 30 odličja sa najvećih takmičenja (OI, SP, EP). Ima čak 48 zlata na trkama Svjetskog kupa.

Plavokosa ljepotica već godinama slovi za jednu od najatraktivnijih sportistkinja. Posljednje veliko takmičenje bilo je SP 2019. godine kada je uzela zlato na 200 metara prsno. To ju je učinilo jedinom ženom koja je ikada osvojila tri svjetske titule u ovoj disciplini. 

Efimova je podsjetimo u centar pažnje došla  na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru gdje je osvojila dva srebra. Šampionka iz Rusije je na OI stigla u posljednji čas nakon što je sud za sportsku arbitražu poništio kaznu Svjetske antidoping agencije koja ju je suspendovala zbog dopinga. Zbog toga je više puta izviždana od strane navijača pored bazena.

Vrhunac je bio kada joj olimpijska prvakinja Amerikanka Lili King na postolju nije čestitala medalju, nego ju je nazvala prevarantkinjom.

Inače, zanosna Efimova koja je specijalizovana za disciplinu prsno često na društvenim mrežama objavljuje atraktivne fotografije, a one u kupaćem kostimu su joj omiljene.

Uskoro će napuniti 32 godine, ali i dalje joj mnoge mlađe kolegice mogu pozavidjeti na idealnoj figuri. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije