Sportovi na vodi

Otvorena Plivačka akademija Milorad Čavić u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Plivačka akademija "Milorad Čavić" otvorena je danas u Kragujevcu sa ciljem da Srbija u budućnosti postane velesila u tom sportu.

Srpski plivač Milorad Čavić rekao je da je 2000. godine, na početku međunarodne karijere, došao na ideju da otvori plivačku akademiju.

"S obzirom na to da sam se rodio i odrastao u Kaliforniji, u SAD, došao sam u Srbiju, odnosno bivšu Jugoslaviju sa drugačijom prošlošću, iskustvom i filozofijom plivanja. Uslovi na koje sam ovde naišao nisu bili ni približni uslovima na zapadu, ali sam ovde našao blago koje oni nemaju - kulturu i ljubav prema sportu", rekao je Čavić u Kragujevcu.

"Verujem da nisu metode treninga već ljubav i kultura prema sportu to što je omogućilo Srbiji da ima veliki broj elitnih sportista um svetu", dodao je Čavić.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je da je otvaranje akademije veliki trenutak za kragujevački sport, naročito za plivanje.

"Nije slučajno što je ovde s nama jedan od najvećih sportista naše zemlje. On želi da prenese svoje iskustvo trenerima i polaznicima akademije. Osnivanjem plivačke akademije ostvarujemo svoje zamisli i vrlo brzo ćemo imati prave rezultate. Na ovaj način pomažemo

Čaviću da razvije svoju viziju da Srbija za 10 godina i više godina postane plivačka sila", rekao je Stevanović.

Čavić je najuspešniji srpski plivač svih vremena, pošto u karijeri osvojio ukupno 13 medalja na velikim takmičenjima.

On je na Olimpijskim igrama uzeo srebrnu medalju, na svetskim prvenstvima ima zlatnu i srebrnu, a na evropskim ukupno sedam zlatnih i tri srebrne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije