Sportovi na vodi

PK Olimp proslavio 15. Rođendan, čestitka i od gradonačelnika Radojičića

PK Olimp proslavio 15. Rođendan, čestitka i od gradonačelnika Radojičića
PK Olimp proslavio 15. Rođendan, čestitka i od gradonačelnika Radojičića

Plivački klub Olimp iz Banjaluke proslavio je 15. rođendan i prisjetio se brojnih uspjeha, ali i proglasio najuspješnije u protekloj godini.

Proslavi je na Gradskom olimpijskom bazenu, pored sadašnjih i bivših takmičara, trenera i prijatelja kluba, prisustvovao Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

“Čestitam Olimpu prvih 15 godina, čestitam i svim plivačima i plivačicama na osvojenim medaljama i želim im mnogo uspjeha. Ipak, nije sve u osvajanju medalja, oni koji su prošli kroz klub su stekli osnove za zdrav život”, rekao je Radojičić i dodao da će grad i dalje podržavati klub.

Plivač i plivačice Olimpa su povodom rođendana pisali pjesme i crtali crteže, a svi su dobili poklone.

Iz Olimpa su kao najveće uspjehe u istoriji kluba naveli nastupe Željka Panića na Olimpijskim igrama 2004. (nastupio je i 2000), 10. mjesto na Evropskom prvenstvu 2012. i četvrto mjesto na Mediteranskim igrama 2013. Ivane Ninković, osmo mjesto u finalu Svjetskog kupa 2016. Adija Mešetovića, kao i peto mjesto Nikole Bjelajca na Balkanskom juniorskom prvenstvu 2016.

Plivači banjalučkog kluba su prošle godine osvojili 1.139 medalja i oborili 35 bh. rekorda, a imali su predstavnike i na svjetskim i evropskim prvenstvima.

Za najuspješnije u 2016. proglašeni su: mlađi pioniri: David Vučić, Maria Ljubojević, pioniri: Ivan Grcić, Sara Kremenović, kadeti: Aleksa Krminac, Elena Trivić, omladinci: Nikola Bjelajac, Natalija Stanojević, apsolutna kategorija: Emir Muratović, Ivana Ninković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije