Sportovi na vodi

Partizan preokretom do pobjede protiv Galatasaraja

Partizan preokretom do pobjede protiv Galatasaraja
Partizan preokretom do pobjede protiv Galatasaraja

BEOGRAD - Vaterpolisti Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Galatasaraja sa 10:7 (1:0, 2:4, 3:3, 4:0), u zaostaloj utakmici 1. kola B grupe Lige šampiona.

Meč je odigran na bazenu Banjica pred oko 1.200 gledalaca, a sudili su Havijer Buh iz Španije i Ðorđi Kun iz Mađarske.

Partizan: Rističević, Žilen 1, Mandić 4, Vico, Subotić 2, Repanović, Gogov, Jakšić 1, Manojlović, Radojević 1, Stojanović 1, Asanović, Brakočević.

Galatasaraj: Gezek, Simšek 1, Janović 3, Čolak, Kljajević, Gulenc, Nikić 1, Pasković, Vukčević 1, Korolija, Destiči, Aksentijević 1, Šćepanović.

Partizan je poslije početnih poraza od Juga (5:3) i Solnoka (12:7) zabilježio prvu pobjedu u Ligi šampiona kojom je ostao u trci za plasman na fajnal siks.

Gosti su poslije početnog vođstva Partizana preuzeli inicijativu i sredinom treće četvrtine poveli sa 6:3. U tim trenucima ništa nije funkcionisalo u redovima srpske ekipe i djelovalo je da će Galatasaraj odnijeti cijeli plijen.

Najviše uzbuđenja viđeno je u posljednje dvije četvrtine, kada je srpski predstavnik napravio veliki preokret.

Mladi tim Vladimira Vujasinovića reagovao je iskusno i u trenucima kada se meč lomio odigrao sjajno, pa je zasluženo prestigao prednost protivnika.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Mandić sa četiri gola, dok se kod gostiju iskusni Janović postigao tri.

Utakmici su prisustvovsli ministar unutrašnjih poslova Nenad Stefanović, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ambasador Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj i čelnici turskog kluba.

Današnji susret trebalo je da bude odigran u Beogradu 29. novembra prošle godine, ali je odložen iz bezbjednosnih razloga nakon ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uoči košarkaške utakmice Evrolige između Galatasaraja i crveno-bijelih u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije