Sportovi na vodi

Partizanu drama, peterci i finale

Partizanu drama, peterci i finale
Partizanu drama, peterci i finale

BEOGRAD - Vaterpolisti Partizana plasirali su se u finale Vaterpolo lige Srbije pobjedom nad Crvenom zvezdom sa 2:1 u finalnoj seriji.

Oni su u trećem meču na Banjici bili bolji poslije boljeg izvođenja peteraca ukupnim rezultatom 11:10, a regularni dio meča završen je sa 7:7.

Zvezda je vodila od početka meča, imala je tri gola prednosti poslije prvog poluvremena, ali je uslijedio veliki povratak i preokret Partizana, koji je prvo izjednačio (5:5), a zatim i poveo sa 7:5. Međutim, tu nije bio kraj drame, jer su "crno-bijeli" u posljednjem minutu primili dva gola i Zvezda je uspjela da izbori peterce. Partizan je bio sigurniji izvođač, precizni su bili Mandić, Asanović, Tanasković i Jakšić. Za "crveno-bijele" pogodili su Strahinja Rašović, Njegovan i Bjelić, a neprecizni su bili Viktor Rašović i Ranđelović.

Pravdu su dijelile sudije iz Hrvatske, na čije su odluke primjedbe imali treneri Vladimir Vujasinović i Dejan Savić.

Prvi finalista je kragujevački Radnički koji je bio bolji od Vojvodine. Finalna serija igra se 9, 12, 16. maja i eventualno 20. i 23. maja. Radnički će imati prednost domaćeg bazena u prvoj, trećoj i eventualnoj petoj utakmici, donosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije