Sportovi na vodi

Dodik: SP "Banjaluka - Vrbas 2016” prilika za promociju

Dodik: SP "Banjaluka - Vrbas 2016” prilika za promociju
Dodik: SP "Banjaluka - Vrbas 2016” prilika za promociju

BANJALUKA - Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2016" je prilika da Banjaluka i RS na najbolji način predstave mogućnosti i pokažu gostoprimstvo, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS i Organizacionog odbora SP, koje će biti održano od 1. do 5. juna.

On je nakon konstitutivne sjednice OO, koja je održana danas, istakao da su usvojeni plan rada, te plan prihoda i rashoda i da se kreće u stvaranje uslova za organizaciju SP, čiji će domaćin biti Kajak-kanu klub Vrbas M:tel.

"Za organizaciju je potrebno 300.000 KM, a sredstva će obezbijediti Vlada, Kabinet predsjednika RS, sponzori i privredne organizacije", izjavio je Dodik i dodao da neće biti problema s obezbjeđivanjem sredstava, koja i nisu velika za takvu vrstu događaja.

U gradu na Vrbasu učestvovaće više od 30 reprezentacija i više od 500 takmičara.

Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta, rekla je da je Ministarstvu čast da učestvuje u organizaciji SP, koje je svrstano u manifestacije od posebnog značaja za RS.

"SP je značajno i za Banjaluku i za RS jer pokazujemo da imamo i ljudske i materijalne resurse da organizujemo ovako veliko takmičenje. Ono što je možda i najvažnije jeste da će SP doprinijeti popularizaciji ovog sporta među mladima", istakla je Davidovićeva.

Nikola Stanković, direktor SP "Banjaluka - Vrbas 2016" istakao je da je ovo prvenstvo najveći sportski događaj u BiH ove godine i da predstavlja krunu šestogodišnjeg plana koji će biti završen ove godine.

"Šestu godinu organizujemo najveća takmičenja, ali ovo je posebno jer imamo podršku predsjednika RS Milorada Dodika i Vlade RS. Radićemo na još višem nivou, kako to i zaslužuje ovakva manifestacija", rekao je Stanković.

Dodao je da je najviše govora na sjednici bilo o finansijama, te da predstoji trka s vremenom jer je malo vremena ostalo do SP:

"Najveći trošak je sanacija staze, koja je uništena u poplavama 2014. godine i ne ispunjava uslove za SP. Potrebno je napraviti platforme za sudije, takmičare, platforme na cilju i startu, a cilj nam je da napravimo i barem dio tribina, koje su takođe, uništene u poplavama.

Podrška M:tela

Kompanija M:tel je podržala Svjetsko prvenstvo.

"'M:tel' je uz još jedan veliki događaj i uz KKK Vrbas i mlade ljude koji se bave organizacijom takmičenja. Od početka smo uz njih i kada nije bilo mnogo vere u njihove projekte, a oni su svake godine premašivali očekivanja. Čast mi je da budem deo OO i ubeđen sam da će ovo biti najbolje organizovano SP do sada", rekao je Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju u "M:telu".

Uz SP je i Auto-kuća "Jajčević", a očekuje se podrška i drugih sponzora.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije