Sportovi na vodi

Rafting reprezentacija BiH putuje u Indoneziju na SP

Rafting reprezentacija BiH putuje u Indoneziju na SP
Rafting reprezentacija BiH putuje u Indoneziju na SP

Uprkos finansijskim problemima, rafting reprezentacija BiH, koju čine rafteri banjalučkog Dajak kluba, u ponedjeljak putuje u Indoneziju na Svjetsko prvenstvo.

Novac za nastup uglavnom su sami zaradili.

Kotizacija za smotru najboljih raftera svijeta iznosi 4.000 KM.

"Sav iznos koji smo kao klub dobili od grada Banjaluka za ovu godinu čuvali smo za SP, takođe novac koji smo dobijali kao nagrade za dobre rezultate na nekim trkama smo namijenili za ovo takmičenje, dok smo od Kajak-kanu i rafting saveza BiH dobili samo 300 KM", rekao je Dragan Babić, kapiten Dajak kluba, koji je posljednjih pet godina prvak BiH.

Za BiH će, osim Babića, veslati Igor Kuzmanović, Dejan Marković, Andrej Zamolo, Nebojša Tadić i Draško Ubiparip, a zamjena je Mirko Antić.

"Mirko je sam sebi platio sve troškove", naglašava Babić.

Takmičenje će biti održano od 29. novembra do 8. decembra.

"S obzirom na osvojene medalje na Evropskom prvenstvu, očekujem barem jednu medalju u disciplinama koje nam leže, a to su sprint, H2H i spust. U slalomu smo lošiji jer nemamo mogućnost da treniramo tu disciplinu", dodaje Babić.

Dobar rezultat na rijeci Sitarink priželjkuje i Kuzmanović.

"Vjerujemo da možemo biti još bolji nego na EP. Mislim da do medalje možemo u svim disciplinama osim u slalomu, iako je jaka konkurencija i nema slabih reprezentacija. Najveći konkurenti su nam Brazilci, Japanci, Česi, tu su i Rusi, ne znamo kakvi su Čile i Slovenija jer su mijenjali timove. Što se nas tiče, prednost je što smo dugo zajedno. Istina, Draško (povreda koljena) i ja (kičma) smo dugo bili na terapijama zbog povreda, ali sada se dobro osjećamo i spremni smo za SP", rekao je Kuzmanović.

On je dodao da mu je drago što će otići nekoliko dana prije takmičenja, kako bi se prilagodili stazi i vremenskim uslovima jer ih očekuju temperature između 30 i 35 stepeni Celzijusa i velika vlažnost vazduha, a istakao je i koliko je bilo teško obezbijediti novac za odlazak.

"Molimo se da ne bude nekih problema jer smo onda u finansijskom škripcu. Nismo imali novca za sve, tako da ćemo na SP nastupiti sa starim veslima", izjavio je Kuzmanović.

Prema prijavnoj listi, u muškoj konkurenciji će nastupiti 21 reprezentacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije