Sportovi na vodi

Sanja Vlaisavljević najavila podršku za Zulfića i Barlova

Sanja Vlaisavljević najavila podršku za Zulfića i Barlova
Foto: Vlada F BiH | Sanja Vlaisavljević najavila podršku za Zulfića i Barlova

SARAJEVO - Federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević upriličila je prijem za bosanskohercegovačke paraplivačke reprezentativce, Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova, a nakon njihovih izuzetnih rezultata iz prethodnog perioda.

Bila je ovo prilika da sportisti, zajedno sa šefom stručnog štaba Plivačkog kluba Spid i selektorom reprezentacije Amelom Kapom, sumiraju izvrsnu prethodnu godinu u kojoj su ostvarili najbolje rezultate na nekoliko takmičenja.

Bh. reprezentativci su svoje impresije podijele sa ministricom Vlaisavljević i pomoćnikom u Sektoru za sport Adnanom Džindom. Ministrica je pohvalila izuzetan trud, volju i požrtvovanost dječaka, ali i njihovih roditelja i trenera Kape, koji, uprkos brojnim poteškoćama ne odustaju od cilja, rezultata i medalja, navodi se u saopštenju Federalnog ministarstva kulture i sporta

Ministrica Vlaisavljević je, istakavši koliko su ponosa i radosti priuštili svima briljantnim uspjesima i dosadašnjim postignućima, obećala maksimalnu podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta u predstojećem, kako su gosti istakli, ključnom razdoblju za Barlova i Zulfića.

U ovoj godini dvojicu bh. paraplivače očekuju Evropsko seniorsko prvenstvo u Portugalu, Paraolimpijske igre u Parizu, te Svjetska serija u Italiji i Berlinu.

„Zulfić, koji je do A norme za Evropsko seniorsko prvenstvo stigao na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu, te se tako pridružio klupskom kolegi Ismailu Barlovu koji je ranije isplivao norme za Madeiru, govorio je o trenažnom procesu i sportskoj svakodnevnici, s obzirom da na treninge putuje iz Zenice, ali i brojnim drugim vještinama koje posjeduje, a kojima oduševljava, ne samo bosanskohercegovačku, nego i svjetsku javnost“, ističu iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Barlov i njegov otac Nihad su još jednom iskazali zahvalnost ministrici na dočeku koji je Federalno ministarstvo kulture i sporta priredilo u Ismailovu čast, nakon osvojene zlatne medalje na mitingu Svjetske serije u paraplivanju, u Egiptu“, navodi se u saopćenju iz Ministarstva.

Zaključak sastanka je da je neophodno sistemski riješiti status Ismaila Barlova, Ismail Zulfića, ali i svih drugih sportista kako ne bi dolazili u situaciju da zbog sistemskih propusta, njihov odlazak na svjetsku sportsku pozornicu ostane pod znakom pitanja, saopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije