Sportovi na vodi

Torp doktorirao, Felps pijančio

Torp doktorirao,  Felps pijančio
Torp doktorirao, Felps pijančio

Legendarni australijski plivač Jan Torp primio je na svečanosti na Univerzitetu u Sidneju diplomu počasnog doktora nauka za njegov ogroman doprinos sportu. S druge strane, takođe legendarni plivač Majkl Felps uhapšen je zbog vožnje u pijanom stanju.

Torp je primajući diplomu nagrađen burnim aplauzom na Univerzitetu na kojem je svojevremeno studirao umjetnost. Slavni plivač, višestruki olimpijski šampion, našalio se na svoj račun rekavši da se "izvinjava što nije glumica Kejt Blanšet" kojoj je takođe ranije dodijeljena titula počasnog doktora. Torp je istovremeno čestitao diplomcima na uspjehu i rekao da im sada predstoji novo poglavlje u životu. Petostruki olimpijski šampion je najveći australijski plivač svih vremena, koji je u karijeri oborio 22 svjetska rekorda, a prvi put je to učinio sa 16 godina. Torp je 2000. osnovao Fond za mlade talente.

I dok je Torp izuzetno cijenjen u svojoj zemlji, to se baš ne bi moglo reći za Amerikanca Majkla Felpsa. Višestruki olimpijski šampion uhapšen je zbog vožnje pod uticajem alkohola. Policija je zaustavila Felpsa u Baltimoru jer je vozio 135 kilometara na čas na dijelu puta gdje je dozvoljeno 72. U saopštenju policije se ne navodi zbog kojih je supstanci uhapšen. Felps, koji je optužen i za prekoračenje brzine i prelazak preko duple pune linije, pušten je ubrzo poslije hapšenja. On je nakon puštanja uputio "iskreno izvinjenje svima koje je razočarao" i rekao da preuzima odgovornost za svoje postupke. Njemu je to drugi put da je uhapšen, jer je privođen i 2004. godine, takođe zbog vožnje pod uticajem zabranjenih supstanci, koje su na kraju definisane kao alkohol i marihuana. Felps je s osvojene 22 medalje najuspješniji učesnik Olimpijskih igara u istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije