Sportovi na vodi

Uvod u evropsko rafting prvenstvo

Uvod u evropsko rafting prvenstvo
Uvod u evropsko rafting prvenstvo

BANJALUKA - U Rafting centru "Kanjon" u Karanovcu, kod Banjaluke, u toku je obuka vodiča i spasilaca, kao uvod u Evropsko prvenstvo u raftingu koje će u maju biti održano u Banjaluci.

U obuci, koju provode licencirani vodiči prema standardima Svjetske rafting federacije, učestvuju i rafteri iz regije, ali i pripadnici Oružanih snaga /OS/ BiH, saopšteno je iz Rafting kluba "Kanjon".

"Moramo biti spremni da u slučaju elementarnih nepogoda damo svoj maksimum. Svi moramo biti spremni za situacije u kojima su se prošle godine našli Banjaluka, Doboj, Šamac...", kaže Bogdana Gajić, član Rafting kluba "Kanjon" i djevojka koja je rame uz rame sa svojim kolegama učestvovala u spašavanju ljudi iz poplavljenog Doboja.

Obuka spasilaca je uvod u osnivanje centra za edukaciju spasilaca, ali i za Evropsko prvenstvo u raftingu. 

Obučeni priradnici OS BiH logistički će učestvovati u organizaciji Evropskog prvenstva. Biće to za njih jedna vrsta testa, nakon obuke koju će proći u Rafting centru "Kanjon", dodaje se u saopštenju.

"Četrdeset pripadnika izviđačkih jedinica OS BiH proći će osnovnu obuku za spašavanje na divljim vodama. Test svega onoga što su naučili ovdje u Rafting centru `Kanjon` biće na Evropskom prvenstvu u maju ove godine. Oni će se tokom prvenstva priključiti našim spasilačkim timovima u operacijama sa obale", ističe predsjednik Kajak kanu i rafting saveza Republike Srpske i BiH Aleksandar Pastir.

Na Evropskom rafting prvenstvu od 19. do 24. maja učestvovaće timovi iz 14 evropskih zemalja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije