Sportovi na vodi

Vaterpolisti Crne Gore remizirali sa Kanadom

Vaterpolisti Crne Gore remizirali sa Kanadom
Foto: Ilustracija | Vaterpolisti Crne Gore remizirali sa Kanadom

Vaterpolisti Crne Gore nisu ostvarili pobjedu na startu Svjetskog šampionata. Puleni Vladimira Gojkovića su u prvom kolu odigrali neriješeno 8:8 sa Kanadom, koju kao selektor vodi legendarni Đuzepe Porcio.

Meč je završen rezultatom 8:8, po četvrtinama 3:1, 2:2, 1:1, 2:4.

Za selekciju Crne Gore sada slijedi dan odmora pa duel sa Brazilom i u posljednjem kolu okršaj sa Kazahstanom. Primarni cilj Crne Gore je da iskoristi povoljan žrijeb, osvoji prvo mjesto u grupi i direktan plasman u četvrfinale.

Podsjećanja radi, uz dogovor sa selektorom Gojkovićem, ovo takmičenje će propustiti Vjekoslav Pasković, Aleksandar Ivović i Mlađan Janović. Poslije remija sa Kanadom, situacija se znatno zakomplikovala.

Crna Gora je ozbiljno ušla u duel sa Kanadom, pa je poslije prve četvrtine vodila sa 3:1. Tokom druge dionice bilo je problema sa realizacijom. Propuštena su dva igrača više, dva puta je pogođen okvir gola, ali i pored toga na semaforu je pisalo 5:3 za Crnu Goru.

Treću dionicu su obilježili golmani. Sa jedne strane Šćepanović je imao četiri uspješne intervencije, a isto toliko i golman Kanade Radenović koji je inače rođen u Podgorici, ali je odrastao i vaterpolo stasavao u Torontu. Ovaj period igre je završen rezultatom 1:1, a jedini strijelac za Crnu Goru bio je izuzetno raspoloženi Marko Petković. 

Sjajno je Crna Gora otvorila posljednju četvrtinu. Damir Marušić i Darko Brguljan su pogodili za 8:4. Delovalo je da je pitanje pobjednika rešeno. Crnogorci su se, međutim, opustili i Kanađani su se serijom od 4:0 vratili u meč.

Na semaforu je pisalo 8:8, a poslednji napad je imala Crna Gora na 20 sekundi prije kraja. Posljednji napad je organizovan loše, a Crna Gora nije uspjela da uputi loptu ka golu rivala.

U drugom meču grupe u kojoj se nalazi Crna Gora, Brazil je poslije sjajne partije u trećoj i četvrtoj dionici pobijedio Kazahstan sa 6:2 po četvrtinama 1:1, 0:1, 3:0, 2:0.

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 1, Banićević, Petković 3, Da. Brguljan, A. Radović 1, Drašković 1, Ukropina, Đ. Radović, Mišić 1, Čučković, Murišić 1, Šćepanović.

(SportKlub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije