Tenis

"Alkaras opasniji za Sinera od Đokovića"

"Alkaras opasniji za Sinera od Đokovića"
Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni | "Alkaras opasniji za Sinera od Đokovića"

Novak Đoković nije najveća prijetnja za Janika Siner već je to Karlos Alkaras, smatra velikan italijanskog tenisa Adrijan Panata.

Šampion Rolan Garosa iz 1976. u intervju za Ubitenis je naveo da mu je glavni argument za ovu tvrdnju nedavno završeni masters u Indijan Vels na kojem je titulu osvojio baš Španac i to pobijedivši Italijana u polufinalu. Obojica sada imaju po četiri pobjede. Đoković protiv Sinera vodi sa 4:3, ali je izgubio tri od posljednja četiri dvoboja.

"Vidjeli smo da je Karlos ponovo iskočio i zato očekujem od njega da bude jedan od glavnih u 2024. Novak će biti opasan u manjoj mjeri. Naravno, to je samo moje mišljenje. Siner i Alkaras će biti glavni rivali za prevlast u muškom tenisu u narednim godinama. Oni će okupirati prostor koji su svojevremeno ostavili Rodžer Federer i Rafael Nadal", ističe Panata.

Siner je na putu da bude najbolji italijanski teniser svih vremena. Već je nadmašio Panatu koji je takođe imao jednu grend slem titulu, ali je bio četvrti na svijetu. Siner je već drugi. Jedini sa dva grend slem trofeja je Nikola Pjetranđeli koji je krajem pedesetih dva puta pobijedio na Rolan Garosu ali to je bilo prije Open ere. Tada profesionalci nisu mogli da igraju na grend slemovima, a kako je to bila većina najboljih tenisera na svijetu, konkurencija je bila slabija.

 Ipak, Panata se boji da tolika pažnja i pritisak ne smome njegovog maldog sunarodnika.

"Očekivanja od Janika su toliko porasla da se stvara neka vrsta fanatizma oko njega i mislim da to nije potrebno. Tako nešto može u jednom trenutku da mu naškodi jer se stvara preveliki pritisak", ističe on. (Sport Klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije