Tenis

Ana prokockala tri meč lopte u drugom setu, ali ipak slavila

Ana prokockala tri meč lopte u drugom setu, ali ipak slavila
Ana prokockala tri meč lopte u drugom setu, ali ipak slavila

MAJAMI - Ana Ivanović je pobijedila Amerikanku Irinu Falkoni sa 7:5, 6:7 (4), 6:3 u drugom kolu turnira u Majamiju, pa će se u narednoj rundi sastati sa Sabine Lisicki.

Ana je kao peti nosilac bila slobodna u prvom kolu, u kom je Falkoni savladala Moniku Puig u dva seta, javlja Blic.

Počela je dobro Ana, povela sa 2:0, ali je ekspresno na brejk odgovorila 100. igračica WTA liste. Nije bilo novih šansi za oduzimanje servisa, sve do 12. gema, kada je drugu set loptu iskoristila Ivanovićeva za vođstvo.

U šestom gemu drugog seta je Ana konačno oduzela servis, što je potom i potvrdila, ali je posustala kada je servirala za trijumf. Ni tri meč lopte joj nisu bile dovoljne pri 5:4, što je kažnjeno u taj-brejku za ulazak u treći set.

Tek onda je konačno prestala Ana da se igra sa reputacijom. Došla je uz dva brejka do 5:2, što ovaj put nije prokockala, iako je rivalka oduzimanjem servisa smanjila na 5:3. Baš pri njenom servisu duel je okončan drugom meč loptom za kraj borbe duge dva i po sata.

Anu čeka duel sa Sabine Lisicki, koja se mučila protiv Julije Gerges sa 7:6 (1), 6:7 (5), 6:4. Protiv 21. teniserke na WTA listi Ivanovićeva ima pozitivan skor i vodi sa 4:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije