Tenis

Đoković neće igrati na travi prije Vimbldona

Đoković neće igrati na travi prije Vimbldona
Đoković neće igrati na travi prije Vimbldona

Novak Đoković neće igrati nijedan turnir na travi prije Vimbldona, koji počinje 3. jula.

Đoković je u srijedu porazom u četvrtfinalu ostao bez titule na Rolan Garosu, a gubitak tih bodova će ga koštati druge, a možda čak i treće pozicije na ATP listi.

Srpski teniser nema u planu da igra mečeve na travi pre najprestižnijeg Gren slem turnira, gdje je prošle godine eliminisan već u trećem kolu od Sema Kverija.

"Da li bih napravio pauzu? Vjerujte mi, razmišljam o mnogim stvari posljednjih mjeseci. Toliko toga se promijenilo i sada razmišljam o onome što je najbolje za mene. Uzbuđen sam zbog saradnje sa Andreom Agasijem, ali imam obaveze i prema igri, kao i prema drugima. Vidjećemo, neće biti laka odluka, ali moram da vidim kako ću se osjećati. Poslije Rolan Garosa ću odlučiti o sljedećim koracima", rekao je Đoković poslije eliminacije u Parizu.

Đoković je trostruki šampion Vimbldona, trijumfovao je 2011. kada je dobio Rafaela Nadala u finalu 6:4, 6:1, 1:6, 6:3, te 2014. i 2015. oba puta protiv Rodžera Federera, prvo sa 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 5:7, 6:4, a onda sa 7:6(1), 6:7(10), 6:4, 6:3.

Prošle godine titulu na Vimbldonu je drugi put u karijeri osvojio Endi Mari, pobjedom nad Milošem Raonićem sa 6:4, 7:6(3), 7:6(2).

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije