Tenis

Džumhur: Grčevi i nervoza me koštali ozbiljnijeg otpora

Džumhur: Grčevi i nervoza me koštali ozbiljnijeg otpora
Džumhur: Grčevi i nervoza me koštali ozbiljnijeg otpora

NJUJORK - Bh. teniser Damir Džumhur imao je period dobre igre u duelu sa petim teniserom svijeta Davidom Fererom, ali su ga nervoza i grčevi spriječili da pruži ozbiljniji otpor.

Španac (četvrti nosilac) je u prvom kolu US opena slavio sa 6:1, 6:2, 2:6, 6:2.

"U prvom setu sam bio malo nervozan što je rezultiralo žurbom u mojoj igri i velikim brojem neprisiljenih grešaka. U drugom setu je bila poprilično ujednačena igra, ali Ferer je dobio sve vazne poene, nažalost. Tu sam već osjetio da mogu da mu pariram. A onda sam treći set odigrao sa samopouzdanjem iz drugog seta, ali ovaj put mnogo odlučnije na kratkim loptama. Imao sam dosta vinera, pogotovo iz bekend paralele. Rezultat 6:2 me nije nesto puno ni iznenadio jer sam ušao u zonu i osjećao sam se zaista predobro. U tom trenutku sam rekao sebi: 'Hajmo ovo odvesti u peti set', ali grčevi su me 'napali' i držali sve do druge polovine četvrtog seta, što me spriječilo da pružim ozbiljniji otpor u posljednjem setu", istakao je Džumhur za "Nezavisne novine".

Bio je to prvi njegov nastup u Njujorku, a treći na Gren slem turnirima na kojima mu je najbolji plasman treće kolo sa Australijen opena.

Džumhur će ostati još nekoliko dana u Njujorku, malo će gledati mečeve i trenirati, a ukoliko bude imao vremena sa bratom će obići ovaj prelijepi grad.

Bh. teniser će iz SAD otići u Đenovu, gdje će igrati čelendžer.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije