Tenis

Ko je nova Ana Kurnjikova?

Ko je nova Ana Kurnjikova?
Foto: N.N. | Ko je nova Ana Kurnjikova?

U Rusiji je zovu novom Anom Kurnjikovom.

Ruska tenisera Anastasija Potapova je jedna u nizu sjajnih teniserki iz Rusije. Mnogi vjeruju da još uvijek nije pokazala sav potencijal, te da su najbolje godine pred njom. Trenutno je 35. igračica na WTA listi, a najbolji ranking joj je bio 21. mjesto prošle godine. U karijeri je za sada osvojila dvije titule (Linc, Istanbul). 

Ova 23-godišnja Ruskinja zbog svog atraktivnog izgleda podsjeća na čuvenu Ruskinju, iako je malo vjerovatno da će dosegnuti slavu Ane Kurnjikove koja je bez obzira na ne baš veliku karijeru stekla status jedne od najpopularnijih teniserki ikada. 

Na Turu je debitovala 2017. godine, a veliku pažnju kao i većina sportistkinja poklanja društvenim mrežama. Slovi za jednu od najtraktivnijih teniserki današnjice, a to joj je uveliko pomoglo da potpiše nekoliko sponzora sa poznatim sportskim brendovima. 

Od nedavno nosi i prezime Ševčenko. Krajem prošle godine se udala za tenisera Aleksandra Ševčenka. Ruski par se 5. decembra vjenčao u St. Peterburgu, a nedelju dana kasnije objavili su svoju sreću pošto su se vjerili u septembru 2023. godine. Inače, Ševčenko je ove godine odlučio da promjeni državljanstvo i sada nastupa pod zastavom Kazahstana. Trenutno je 63. igrač na svijetu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije