Tenis

Nadal: Mislim da je ovo bio moj posljednji meč u Barseloni

Nadal: Mislim da je ovo bio moj posljednji meč u Barseloni
Foto: Tanjug/AP | Nadal: Mislim da je ovo bio moj posljednji meč u Barseloni

Španski teniser Rafael Nadal rekao je poslije poraza od Australijanca Aleksa de Minora u drugom kolu turnira u Barseloni da mu je današnji meč vjerovatno bio posljednji na tom turniru gdje je podizao pehar 12 puta.

"Ne govorim definitivno o konačnom oproštaju, uvijek navodim 'skoro sigurno' ili 'mislim'. Život mi jasno pokazuje put. Mislim da je to bio moj posljednji meč u Barseloni. Pobijediti 12 puta bilo je nezamislivo. Mogu samo da vam kažem hvala. Napravio sam priču koja do sada nije bila napravljena, odlazim miran", rekao je Nadal na konferenciji za medije poslije poraza od De Minora, a prenosi španska "Marka".

Nadal (37) je juče pobijedio Italijana Flavija Kobolija rezultatom 2:0 (6:2, 6:3), a danas ga je Australijanac savladao rezultatom 2:0 (7:5, 6:1).

"Odlazim iz Barselone uvjeren da sam napravio korak naprijed, ali danas nije bio dan kad sam morao da budem dobro, nije bio dan da ostavim sve i umrem. Da vidimo da li ću u Madridu moći malo više i još malo u Rimu, zatim u Parizu. Imam sad sedam dana da treniram za Madrid", dodao je Nadal.

Izrazio je zadovoljstvo što se vratio na teren prvi put od januara.

"To što sam mogao da igram ovdje je već bila odlična vijest. Danas se nije radilo o pobjedi, već o tome da izađem zdrav. I to se desilo. Još nije bilo vrijeme da se traži herojstvo. Nisam mogao sebi da dozvolim da igram više od dva sata", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije