Tenis

Nišikori čeka Đokovića ili Raonića

Nišikori čeka Đokovića ili Raonića
Nišikori čeka Đokovića ili Raonića

Japanski teniser plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu, pobijedivši u tri "tijesna" seta Australijanca Kirjosa. Nadal se mučio sa Sousom.

Ako Novak Đoković večeras savlada Miloša Raonića, u polufinalu će se sastati sa Japancem Keijem Nišikorijem.

Njihov međusobni skor je 7:2, uz Novakovu seriju od 6:0 (sve ubjedljivim rezultatima) nakon iznenađujućeg poraza u polufinalu US opena 2014.

Nišikori se među četiri najbolja u Madridu plasirao preko Nika Kirjosa, od koga je poslije 2:42 sata bio bolji u tri seta - 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 6:3.

Jedini gem u meču na servis protivnika uzeo je Nišikori, za vođstvo od 3:1 u trećem setu. Do tog gema imao je realizaciju brejk lopti 0/5 (završio je sa 1/8), dok je Kirjos jedine tri brejk lopte (dve vezane) imao u istom gemu - kada je Japanac vodio 4:2.

Nije uspio da ih iskoristi i svoj drugi nastup na madridskom Mastersu je završio u četvrtfinalu. Za 21. na ATP listi, kome šljaka nije omiljena podloga - više nego dobar rezultat.

Drugi polufinalni par čine Rafael Nadal i Endi Marej.

Dok je Britanac ubjedljivo pobijedio Tomaša Berdiha (6:3, 6:2), Nadal se u duelu sa Portugalcem Žoaom Sousom neočekivano našao na iskušenju.

Poslije ubjedljivo dobijenog prvog seta (6:0), u drugom je vođena izjednačena borba i Sousa je u devetom gemu uspio da napravi brejk vrijedan izjednačenja na 1:1 (4:6).

Set odluke riješen je na sličan način, samo je ovog puta Nadal bio mentalno čvršći. Poveo je 5:3 i onda posljednjim u seriji sigurno odigranih gemova na svoj servis otpisao 35. tenisera svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije