Tenis

Nole uzor za sve

Nole uzor za sve
Nole uzor za sve

Australijska vinarija, inače sponzor prvog grend slema u sezoni, izrazila je želju da promoviše vrijednosti po kojima je Novak Đoković prepoznatljiv.

Najbolji teniser svijeta je poslije svadbe i odmora ponovo u Beogradu, gdje je počeo sa treninzima.

Glavni razlog što je Đoković ponovo u rodnom gradu je snimanje filma o njemu, piše "Telegraf".

Đoković je sklopio sponzorski ugovor sa australijskom vinarijom "Jacobs Creek", koji ne podrazumijeva da Đoković reklamira vina. Naprotiv, ova vinarija je izrazila želju da snimi film o njemu, promovišući njegove vrijednosti po kojima je prepoznatljiv u svijetu: upornost, filantropija, snaga, rad i istrajnost. U narednih nekoliko dana snimaće mjesta u Beogradu koja Đoković voli i koja su obilježila njegov razvoj do vrhunskog igrača.

"Jacobs Creek" je jedan od sponzora Australijen opena, grend slema koji je Nole osvajao četiri puta do sada. Nole je u Beogradu već počeo sa pripremama za "Rodžers kup" u Torontu (4. avgust), gdje brani polufinale i 360 ATP bodova, a nakon Kanade će nastupiti u Sinsinatiju i na US openu.

Novak će u Sinsinatiju braniti 180 bodova s obzirom na to da je prošle godine poražen od Džona Iznera u četvrtfinalu (6:7, 6:3, 5:7).

"Western & Southern Open" jedini je masters turnir koji nedostaje Srbinu. Novak je ujedno i jedini teniser koji je osvojio osam masters turnira od ukupno devet. Vrhunac ljetne američke turneje rezervisan je za posljednji grend slem turnir u sezoni, US open (25. avgust - 8. septembar). Prije 12 mjeseci Novak je u Njujorku stigao do finala (brani 1.200 poena) koje je poslije četiri seta pripalo Rafaelu Nadalu (2:6, 6:3, 4:6, 1:6). Biće to Novakovo deseto učešće na US openu, gdje je 2011. bio šampion i još četiri puta finalista. Nakon turnira u Americi pred Novakom su turniri u Aziji i Evropi, gdje brani četiri titule: Peking (500), Šangaj (1.000), Pariz (1.000) i ATP World Tour finale u Londonu (1.500).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije