Tenis

Pilić poručio Đokoviću: Budi ono što si bio

Pilić poručio Đokoviću: Budi ono što si bio
Pilić poručio Đokoviću: Budi ono što si bio

Teniski stručnjak Nikola Pilić ponovio je da je Novak Đoković napravio nevjerovatne uspjehe, ali da će naredni mjeseci pokazati da li se može vratiti na najviši nivo.

Srbin je u petak poražen od Australijanca Nika Kirjosa u četvrtfinalu turnira u Akapulku sa 6:7 (9), 5:7. Ovo mu je drugi poraz ove godine, ali i tek treći turnir koji je igrao. Nakon osvajanja Dohe, u januaru je izgubio u drugom kolu Australijen opena, a odigrao je i jedan meč u Dejvis kupu i donio bod Srbiji.

"Đoković je prošle godine bio na Mont Everestu, imao je 16.950 ATP bodova, što se više nikada neće dogoditi. Pravio je veće pauze nakon toga, bodovi su se topili…", rekao je Pilić za "Nezavisne".

Jedan od trenera koji veoma dobro poznaje Novaka, još je istakao:

"Novak je čovjek koji je imao jednu od najboljih psiha, i psihički i fizički je bio u šestoj brzini. Sada je taj naboj koji je imao, a koji je po mom mišljenju bio najbolji na svijetu, popustio. Ostaje da se vidi šta će se događati naredna dva-tri mjeseca i da li će biti u stanju da se vrati na taj nivo."

Pilić je podsjetio da je Nole "žario i palio pet-šest godina i da to nije lako".

"Ogroman je to rad bio, ujutru, u podne, uveče na prvom mjestu je bio tenis", rekao je Pilić, a na pitanje šta bi savjetovano Đokoviću, kratko je rekao: "Budi ono što si bio!"

Đoković je sa terena ispraćen ovacijama navijača, koji su još jednom pokazali koliko ga vole, ali nije bio raspoložen za priču nakon poraza od Kirjosa, a strani mediji su prenijeli da je nakon tridesetak sekundi prekinuo davanje izjava. Na pitanje kako se osjeća poslije izgubljenog meča odgovorio je: "Ne osjećam se sjajno."

Kratko je odgovorio i na pitanje o temperamentu Australijanca, koji "sada više nije isti igrač". Rekao je da je Nik odlično servirao i da je zaslužio da pobijedi. Čestitao je rivalu, a kap koja je prelila čašu bila je molba da prokomentariše loše rezultate u 2017. godini.

"Hvala", bilo je sve što je rekao Đoković.

Pilić je rekao da ne zna šta se tačno dogodilo poslije meča i dodao:

"I novinari često postavljaju provokativna pitanja. Nije svojstveno za njega da prekine konferenciju, uvijek je imao dobar odnos s predstavnicima medija, pametan je i uvijek je davao dobre izjave."

 

O Džumhuru

Pilić je govorio i o bh. teniseru Damiru Džumhuru, koji je prije nekoliko dana pobijedio trećeg tenisera svijeta Stana Vavrinku.

"Džumhur je dobar, solidan je igrač. Treba Vavrinku dobiti, bez obzira na to kako igra i što nije igrao od Australijen opena. Ne poznajem ga dobro, ali divno bi bilo da uđe u prvih 50 da ATP listi", rekao je Pilić.

 

Kirjos: Ogromna pobjeda

Nik Kirjos je bio presrećan zbog pobjede nad Novakom Đokovićem.

"Ogromna pobjeda. Bio sam malo nervozan na početku jer sam znao da publika navija za Novaka. On je jedan od najboljih tenisera svih vremena, ali igrao sam sa dosta samopouzdanja", rekao je Kirjos, čije je polufinale sa Semom Kverijem bilo na programu u subotu ujutru.

U drugom polufinalu su Marin Čilić i Rafael Nadal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije