Tenis

Rafa preživio trosatnu dramu u Rimu

Rafa preživio trosatnu dramu u Rimu
Foto: Tanjug/AP | Rafa preživio trosatnu dramu u Rimu

Španski teniser Rafael Nadal (ATP, 305) uspješno je startao na Mastersu u Rimu gdje igra posljednji put.

Španac koji je čak 10 puta slavio na „Foro Italiku“ slavio je danas nakon preokreta protiv 108. tenisera svijeta Zizua Bergsa (24) koji recimo nikada nije bio u top 100 sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4). Meč je trajao skoro tri sata (2 sata i 53 minute).

Mučio se Rafa kao i na predhodnim turnirima, ali je nekako ipak uspio da iščupa pobjedu na radost navijača koji su mu tokom cijelog meča davali vjetar u leđa. Naredni rival će mu biti Humbert Hurkač iz Poljske.

Imao je Rafa brejk prednosti u prvom setu, ali je zatim izgubio dva servis grema, što je Bergsu bilo dovoljno da povede sa 6:4. U drugom koji je inače na startu prekinit nakon što je nekome pozlilo na tribinama Nadal odmah oduzima servis protivniku, ali ovaj put za razliku od prvog uspio je da zadrži svoj servis i poravna na 1:1 (6:3). 

U trećem setu Nadal ponovo je ranoj fazi pravi brejk, zatim se sauočavao sa tri vezane brejk lopte (kod rezultata 3:2) koje je spasio i to je bio kraj za belgijskog tenisera. Španac je zatim rutinski priveo meč kraju (6:4). Dobra vijest za Španca da jeste da je izdržao iscrpljujući meč i pokazao da se nalazi u sve boljoj fizičkoj formi, što nije bio slučaj u predhodnim mečevima.

Nadal je prije Rima u ranoj fazi takmičenja eliminisan u Madridu i Barseloni. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije