Tenis

Završen ATP čelendžer Banjaluka 2013: Bedeneu titula

Završen ATP čelendžer Banjaluka 2013: Bedeneu titula
Završen ATP čelendžer Banjaluka 2013: Bedeneu titula

Slovenački teniser Aljaž Bedene (drugi nosilac) osvojio je titulu na ATP čelendžeru "Banjaluka 2013", koji je igran za nagradni fond 64.000 evra (+hospitaliti).

On je danas u finalnom meču na centralnom terenu Teniskog kluba Mladost pobijedio Argentinca Dijega Sebastijana Švarcmana (4) rezultatom 6:3, 6:4, a nagrađen je sa 100 ATP bodova i 9.200 evra. Finalisti je pripalo 60 bodova i 5.400 evra.

"Sve osim pobjede bi bilo razočarenje za mene. Na početku turnira sam igrao lošije zbog bola u zglobu lijeve ruke, ali rekao sam sebi: 'Moram da osvojim turnir' i izdržao sam do kraja. Što se tiče finala, Dijego je igrao puno drop šotova, što mi je odgovaralo, bio sam fokusiraniji od njega i to je presudilo", rekao je Bedene i zahvalio publici na podršci.

Njemu je Željka Cvijanović, predsjednica Vlade RS, uručila prelazni pehar, a Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS, pehar u trajno vlasništvo. Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza RS, predao je pehar Švarcmanu.

U subotu su igrana polufinala singla i finale dubla. Bedene je pobijedio Kristijana Mesaroša iz Hrvatske rezultatom 6:3, 6:0, Švarcman je eliminisao prvog nosioca Italijana Filipa Volandrija pobjedom od 6:2, 6:4, a u dublu su Hrvati Marin Draganja i Nikola Mektić (4) pobijedili Nijemca Dominika Meferta i Ukrajinca Oleksandra Nedovjesova (2) sa 6:4, 3:6, 10-6.

Pokrovitelji 12. banjalučkog čelendžera bili su Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, grad Banjaluka i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi RS, generalni sponzori kompanije "Lanako" i "M:tel", a uz TK Mladost bilo i niz drugih sponzora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije