Zimski sportovi

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja
Foto: Fena | Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija danas je na konferenciji za medije u Sarajevu sumirala svoju najbolju sezonu u Svjetskom kupu u karijeri.

Muzaferija u protekloj sezoni nastupila na završnici Svjetskog kupa u disciplinama superveleslalom i spust.

„Zahvalna sam na velikoj podršci koju sam imala tokom cijele sezone i ponosna što mogu da ostvarujem ove rezultate za svoju državu. Mislim da sam dokazala sam da je moguće ostvariti rezultat u zimskim sportovima i kada dolazimo iz zemlje koja nema uređen sistem, poput BiH. Nadam se da će se to promijeniti“, rekla je Muzaferija, prenosi Fena.

Kazala je da sezona nije krenula onako kako je željela, te da je za cilj imala plasman među najboljih 30 skijašica u jednoj od disciplina, a na kraju je sezonu okočala na 23. mjestu u superveleslalomu i 24. u spustu.

„Naš cilj je početkom sezone izgledao dosta daleko, a na kraju smo dobili predstavnika u finalu Svjetskog kupa i veoma sam ponosna na svoje rezultate. Takav rezultat je velika stvar i za zemlje sa uređenim sistemom, a kamoli za BiH koja nikada nije imala takmičara u Svjetskom kupu“, navela je bh. skijašica.

Dodala je da vjeruje da u narednoj sezoni može ostvariti još bolje rezultate.

„Skijanje i brzina su tu. Uspjela sam u ovoj sezoni u nekoliko prolaza imati najbolje vrijeme i smatram da je samo pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja“, zaključila je Muzaferija, javlja Fena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije