Zimski sportovi

Pisala je istoriju: Koliko je zaradila Elvedina Muzaferija ove sezone?

Pisala je istoriju: Koliko je zaradila Elvedina Muzaferija ove sezone?
Foto: N.N. | Pisala je istoriju: Koliko je zaradila Elvedina Muzaferija ove sezone?

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija pisala je istoriju skijanja ove sezone. Dugo će se pamtiti četvrto mjesto u disciplini spust u Kran Montani.

 Na kraju najbolje sezone u karijeri zauzela je 24. mjesto u ukupnom poretku u disciplini spust, dok je u superveleslalomu bila na 23. poziciji. Sa ukupno 151 osvojenim bodom zauzela je i 54. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa. 

Muzaferija je za vikend vozila dvije trke finala Svjetskog kupa, u disciplinama spust i super dži. U spustu je zauzela 16. mjesto, dok u superveleslalomu nije uspjela završiti trku. 

Skijanje je veoma skup sport, ali zarade su daleko od nekih drugih sportova. Kada se svedu računi, Elvedina Muzaferija je od nagrada za plasman zaradila 21.225 švajcarskih franaka i na 54. mjestu po zaradi je u konkurenciji žena.

Primjera radi, osvajačica velikog kristalnog globusa u ženskoj konkurenciji, Lara Gut-Behrami zaradila je za čitavu sezonu nešto preko 574.000 švajcarskih franaka. Sa druge strane u muškoj konkurenciji Marko Odmermat je zaradio nešto više, 810.000 švajcarskih franaka. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije